1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kırklareli’de bir adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Kırklareli’de bir adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. İdare bu amaçla bir adet sondaj kuyusu açacak.

Kırklareli’de bir adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi sınırları içinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından Kırklareli ili, Pınarhisar İlçesinde, AR:2020390007 (ER:3403984) arama ruhsat numaralı alanda jeotermal kaynak arama çalışması yürütülmesi planlanıyor. 3,7 milyon TL değerindeki proje kapsamında 4,5 hektarlık alanda 1 adet jeotermal sondaj kuyusu açılacak. 

Açılacak olan sondaj kuyusunun derinliği 1.500 metre olarak öngörülüyor. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Olumsuz olması durumunda ise kuyu ağzı beton dökülerek kapatılacak. 

Sondaj çalışması sonucu sıcak suyun bulunması durumunda çıkacak olan su, proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağını çıkan suyun sıcaklık değeri ve debisi belirleyecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler