1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kırklareli’de mangal kömürü üretilecek

Kırklareli’de mangal kömürü üretilecek

Ecer Ticaret, Kırklareli’nin Vize ilçesinde Mangal Kömürü Üretim Tesisi kuracak. Tesiste yılda 10.800 ton odun işlenecek.

Kırklareli’de mangal kömürü üretilecek

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Vize ilçesinde kurulacak olan tesiste yılda 2 bin 160 ton mangal kömürü üretilecek.

Kırklareli İli, Vize İlçesi, Evrencik Köyü sınırları içinde Yusuf Ecer – Ecer Ticaret tarafından Mangal Kömürü Üretim Tesisi kurulması planlanıyor.

1 milyon 250 bin TL değerindeki proje kapsamında yaklaşık 620 metrekarelik alanda kurulacak olan tesiste Vize Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilçe halkına verdiği izinle kesilen yaşlı veya ölmeye yüz tutmuş ya da tıraşlanması planlanmış ağaçların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Kurulacak tesiste Lambiotte SIFIC/CISR makinası ile modern yöntemlerle mangal kömürü üretimi yapılacak. 

YILDA 2160 TON MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETİLECEK

Kurulacak olan tesiste yılda 10.800 ton odun alımı yapılacak ve bu odunların yakılmasıyla 2 bin 160 ton mangal kömürü üretilecek. Boyutlandırılan odun makineye saatte 1,5 ton kapasite ile beslenecek ve yaklaşık 6-7 saat sonra paketlemeye hazır hale gelecek. Mangal kömürünün saatlik üretim miktarı 0,3 ton olacak. Karbonlaştırma işleminin son sıcaklığına bağlı olarak elde edilen odun kömürü, kuru odunun yaklaşık %28-38’i arasında değişiyor. Soğutulan mangal kömürü 5, 10, 20 kg paketler halinde piyasaya satılmak üzere paketlenecek. Kısmen ufak ve toz halindeki kömür ise presleme makinasına gönderilerek, briket kömürü halinde paketlenerek satışa hazır hale getirilecek.

Türkiye’de yılda yaklaşık 200 bin ton mangal kömürü tüketiliyor ve bunun yarısı ithal ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler