1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırşehir-Yozgat arasına elektrik hattı

Kırşehir-Yozgat arasına elektrik hattı

Enerji Günlüğü - TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Kırşehir ve Yozgat arasında, Yerköy-Kırşehir EEİH Branşman direğinden Yozgat'ın Sekili Trafo Merkezi'ne...

Kırşehir-Yozgat arasına elektrik hattı

Enerji Günlüğü - TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Kırşehir ve Yozgat arasında, Yerköy-Kırşehir EEİH Branşman direğinden Yozgat'ın Sekili Trafo Merkezi'ne (TM) 154 kV geriliminde ve 13 km uzunluğunda elektrik enerjisi iletim hattı (EEİH) yapacak. 

Türkiye Cumhuryeti Devlet Demiryolları (TCDD) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından, Kırşehir ili, Çiçekdağı İlçesi'nde mevcut bulunan Yerköy-Kırşehir EEİH Branşman Direğinden başlayıp, Yozgat ili, Yerköy ilçesi, Sekili Beldesi Trafo Merkezinde (TM) son bulacak olan 154 kV gerilimli ve 13 km'lik Yerköy-Kırşehir EEİH BRŞ-TCDD Sekili TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesi hayata geçirilecek.

Proje kapsamında Elektrik Enerjisi İletim Hattı ve Sekili Trafo Merkezi inşaa edilecek. Sekili Beldesi Trafo Merkezi TCDD'ye ait olacak. Planlanan Elektrik Enerjisi iletim hattı ile enerji beslenerek demiryolunun enerji ihtiyacının sürekli ve kesintisiz şekilde karşılanması sağlanacak. 

Elektrik Enerjisi İletim Hattının, 12,60 km'lik kısmı Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesi, Çepni Köyü, Küçükteflek Köyü ve Büyükteflek Köyü sınırları içerisinden ve 0,40 km'lik kısmı ise Yozgat ili, Yerköy ilçesi, Sekili beldesi sınırları içerisinden geçiyor.

Planlanan EEİH güzergahında yaklaşık 2 adet durdurucu direk, 3 adet nihai direk ve 31 adet taşıyıcı olmak üzere toplam 36 adet direk dikilmesi öngörülüyor.

Alt montaj, üst montaj ve tel çekimi olmak üzere 3 aşamalı olarak tesis edilecek EEİH projesinin ekonomik ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

ÇED süreci başlayan projenin bedeli ise 2.700.000 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler