1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kırşehir’de biyokütle santrali ve hibrit GES kurulacak

Kırşehir’de biyokütle santrali ve hibrit GES kurulacak

Biogerm Elektrik, Kırşehir’in Mucur ilçesinde 19,5 MW’lık biyokütle santrali ve 9,9 MW’lık güneş enerjisi santrali kuracak. 

Kırşehir’de biyokütle santrali ve hibrit GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Biogerm Elektrik, Kırşehir’in Mucur ilçesinde 19,5 MW’lık biyokütle santrali ve 9,9 MW’lık güneş enerjisi santrali kuracak. 

Kırşehir ili, Mucur İlçesinde Biogerm Elektrik Üretim San. Tic. Ltd. Şti. tarafından 19,500 MW kapasiteli Biogerm Biyokütle Enerji Santrali ve yardımcı enerji kaynağı olarak 9,9 MW kapasiteli Biogerm Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

96 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak biyokütle enerji santralinde, yakma teknolojisi ile tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (biyokütle) kullanılarak elektrik üretilecek. Tesiste günde 468 ton Kırşehir ili ve çevresinden temin edilecek bitkisel atık hareketli ızgara tipi kazanda yakılacak. Yanma sonucu açığa çıkan ısıdan suyun buharlaştırılması sonucunda yılda ortalama 146.250.000 kWh elektrik üretilecek. 

Yardımcı enerji kaynağı olarak da“tek eksende güneşi takip eden fotovoltaik sistem teknolojisi kullanılacak. Güneş hücresi, tek kristalli yapıda olacak. GES kapsamında her biri 400 Wp güce sahip toplam 25.344 adet panel kullanılacak. Kurulacak GES’te yılda ortalama 146.250.000 kWh elekrik üretilecek. Böylece her iki santralden toplamda 292 milyon kWh elektrik üretilecek.

Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. Ayrıca söz konusu tesisin kurulması ile bölgede bulunan biyokütle niteliğindeki bitkisel atıkların tesise alınarak bertarafı sağlanabilecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler