1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırşehir`de enerji yatırımları artıyor

Kırşehir`de enerji yatırımları artıyor

Enerji Günlüğü - Kırşehir'de 4 farklı yerde elektrik enerjisi üretim tesisi kurulacağı öğrenildi.Edinilen bilgilere göre, Kırşehir'de Ahi Grup...

Kırşehir`de enerji yatırımları artıyor

Enerji Günlüğü - Kırşehir'de 4 farklı yerde elektrik enerjisi üretim tesisi kurulacağı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Kırşehir'de Ahi Grup adlı şirket tarafından doğalgaz elektrik dönüşüm tesisi kurulacak. Bu tesiste, doğalgazdan elektrik enerjisi elde edilecek. Petlas Lastik Fabrikasına 4 kilometre mesafede kurulacak olan Doğalgaz Elektrik Dönüşüm Tesisinde yılda 73 megavat elektrik üretimi yapılacak.
Ahi Grup, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde de 30 megavatlık enerji üretim kapasitesine sahip ikinci bir yatırım içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu iki tesis tamamlandığında toplam 103 megavatlık elektrik enerjisi üretimi gerçekleşecek. Diğer yandan Mucur ilçesinin Geycek Köyünde de rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirecek olan bir yatırımın daha çalışmaları başladı. Enerkom adlı şirket tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında yılda 140 megavat elektrik enerjisi üretilecek. Söz konusu şirketin Geycek köyünde şantiye sahasını oluşturduğu ve rüzgar santralleri yapımı için çalışmalara başladığı öğrenildi.
Kırşehir'de elektrik üretimi noktasında en büyük yatırım ise Kanyon Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Kızılırmak havzasına yapılması planlanıyor. Bu yatırımın maliyetinin, yaklaşık 2 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Kayapa ile Şahinler köyü arasında inşa edilmesi planlanan enerji üretim tesisi yılda yaklaşık 840 megavat elektrik enerjisi üretecek. Tesis üretimde gerekli olan doğalgaz ihtiyacını ise bu noktadan geçen ve Aksaray'a uzanan doğalgaz boru hattından temin edecek. Hirfanlı Barajından mevcut üretilen elektrik enerjisi yılda 128 megavat. Kızılırmak kenarına yapılacak olan ve yılda 840 megavat elektrik enerjisi üretecek yeni tesisisin ise çalışmaları devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler