1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kış saati uygulaması 8 Kasım’a ertelendi

Kış saati uygulaması 8 Kasım’a ertelendi

Enerji Günlüğü - 25 Ekim’de sona erecek olan yaz saati uygulaması, 1 Kasım Seçimi nedeniyle 8 Kasım’a ertelendi.Türkiye Enerji Vakfı’nın (TENVA)...

Kış saati uygulaması 8 Kasım’a ertelendi

Enerji Günlüğü - 25 Ekim’de sona erecek olan yaz saati uygulaması, 1 Kasım Seçimi nedeniyle 8 Kasım’a ertelendi.

Türkiye Enerji Vakfı’nın (TENVA) düzenlediği Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu’nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önemli bir karar alarak 25 Ekim'de sona erecek olan yaz saati uygulamasının seçimler sırasında gün ışığından daha fazla yararlanılması için 2 hafta daha uzatılacağını söyledi.

Ertelemenin amacının gün ışığından daha fazla yararlanıp seçimin daha güvenilir bir ortamda yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Alaboyun, "Biliyorsunuz Güney Doğu'da saat 4.00'te sandıklar kapanıyordu fakat sandıkların kapandığı saatlerde Hakkari'de 4'ü çeyrek geçe hava kararıyor. Yani 15 dakikalık bir süre var. Dolayısıyla biz bunu eğer iki hafta ötelersek sandık 4.00'te kapanacak, 17.15'te hava kararmış olacak. Burada enerji tasarrufu değil amaç, burada küçük çaplı bir tasarrufumuz da oluyor ama seçim güvenliğine yönelik önemli bir karar bu." dedi.

ERKEN AÇIKLIYORUZ ÇÜNKÜ...

Alaboyun, bu durumu erken açıklamalarının nedeninin ise GSM operatörlerinin, hava yolları gibi kuruluşların önceden tedbir almasını sağlamak olduğunu ifade etti. Alaboyun, "Bu karar seçimlerden önce de açıklanabilirdi ama biz önlerine bir takvim koyuyoruz ki tedbirlerini alabilsinler." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler