1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kıvanç Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Kıvanç Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Bali Rüzgar Elektrik, yaklaşık 1 milyar 217 milyon TL yatırımla Kırklareli’de 93,6 MW kurulu gücünde Yenimuhacir Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Kıvanç Enerji, Kırklareli’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Vize ilçesi ile Demirköy ilçesi sınırları içinde 93,6 MW kurulu gücünde Yenimuhacir Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurulacak. 

Kıvanç Enerji şirketlerinden Bali Rüzgar Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Vize İlçesi Kışlacık köyü ve Kıyıköy ile Demirköy İlçesi, Sivriler köyü sınırları içerisinde 93,6 MW kurulu gücünde Yenimuhacir Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 1 milyar 217 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Kurulacak olan santralde 22 adet 3,60 MWe gücünde ve 3 adet 4,80 MWe gücünde toplamda 25 adet rüzgâr türbini kullanılacak. Ayrıca kurulacak olan 93,6 MWh kapasiteli depolama tesisinde Lityum-İyon türünde batarya kullanılacak. Kullanılacak enerji depolama sisteminin konteyner tipi enerji depolama olması planlanıyor.

Santralde yılda 374 milyon kWh’den fazla elektrik üretileceği tahmin ediliyor. Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da 154 kV Kışlacık Havza TM’nin OG barasına girdi-çıktı şeklinde bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Ünitesine aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler