1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kıvanç Tekstil, Adana kağıt fabrikasına enerji santrali kuracak

Kıvanç Tekstil, Adana kağıt fabrikasına enerji santrali kuracak

Adana Seyhan’da inşa çalışmaları süren Kağıt Fabrikası’nın elektrik ihtiyacı için 2 adet Beraber Yakma Kazanı ve 2 adet yedek Doğalgaz Kazanının yer aldığı bir enerji santrali kurulacak.

Kıvanç Tekstil, Adana kağıt fabrikasına enerji santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Kıvanç Tekstil, Adana’da kurmakta olduğu Kağıt fabrikasının elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamak için 97,5 milyon lira yatırımla enerji santrali kuracak. 

Kıvanç Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Adana ili, Seyhan ilçesi, Zeytinli Mahallesi sınırları içerisinde inşaat faaliyetleri devam eden Kağıt Üretim Fabrikası’nın enerji santralinde yer alan kömür buhar kazanı yerine Beraber Yakma Kazanı (Beraber Yakma Tesisi) kullanımına karar verildi. Bu kararla birlikte, tesiste yakılacak atıkların da depolanacağı alana ihtiyaç duyuldu. Ayrıca Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinin kurulması da planlandı.  

97,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında planlanan Enerji Santrali ile Kağıt Fabrikasının hem buhar hem de elektrik ihtiyacının karışlanması planlanıyor. Enerji Santralinde, 2 adet Beraber Yakma Kazanı (Beraber Yakma Tesisi) ve 2 adet yedek Doğalgaz Kazanı (35 MWt + 45 MWt) yer alacak. 

ENERJİ SANTRALİNDE 2 ÜNİTE KURULACAK

Enerji Santralinde 2 Ünite kurulacak. 1.Ünitede 1 adet 61,92 MWt gücünde Beraber Yakma Kazanı (Beraber Yakma Tesisi) ile birlikte bir adet 35 MWt gücünde yedek doğal gaz kazanı kurulacak.  Beraber Yakma Kazan tasarımı günlük 400 ton/gün (132.000 ton/yıl) reject atıklar + arıtma çamuru + kömürü yakabilecek şekilde dizayn edildi. Kazanda ayrıca fabrikada işletilecek olan atıksu arıtma tesisinden kaynaklanacak 800 m3/h biyogazda yakılacak.

2.Ünitede ise 99,0 MWt gücünde bir Beraber Yakma Kazanı (Beraber Yakma Tesisi) ile 45 MWt gücünde ikinci bir yedek doğalgaz kazanı kurulacak. Beraber Yakma Kazan tasarımı günlük 600 ton/gün (198.000 ton/yıl) reject atıklar + arıtma çamuru + kömürü yakabilecek şekilde dizayn edildi. Kazanda ayrıca fabrikada işletilecek olan atıksu arıtma tesisinden kaynaklanacak 1.600 m3/h biyogazda yakılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler