1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. KKTC: Anlaşılan pay edilecek bir gaz yok

KKTC: Anlaşılan pay edilecek bir gaz yok

Enerji Günlüğü - Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun, Rum Kesimi'nin hidrokarbon aramalarını müzakereleri durdurmak için bir koz olarak kullandığını...

KKTC: Anlaşılan pay edilecek bir gaz yok

Enerji Günlüğü - Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun, Rum Kesimi'nin hidrokarbon aramalarını müzakereleri durdurmak için bir koz olarak kullandığını belirterek "Anlaşılan ortada paylaşılacak bir gaz yok" dedi.

Ergün Olgun, hidrokarbon konusunda yaşanan krizi Kıbrıs Postası’na değerlendirdi. Kıbrıs Postası'ndan Vatan Mehmet'e konuşan Ergün Olgun, Kıbrıs sorununun önüne geçen hidrokarbon kaynakları meselesinin, masadan kalkma ve dolayısıyla müzakerelerden bir sonuç elde edilememesi için Kıbrıs Rum liderliğince yapay olarak ortaya konmuş bir balon olduğunu ileri sürdü.

Ergün Olgun, "Hidrokarbon kaynaklarına ilişkin görülüyor ki ortada paylaşılacak bir şey yok. Yapay, maksatlı bir kriz yaratıldı. İçi boş bir balon var ve Kıbrıs Rum tarafı bu balonu al/ver safhasına geçmemek için mazeret olarak kullanıyor" dedi.

Rum tarafı ve uluslararası aktörlerin bir samimiyet testinden geçtiklerini ifade eden Olgun, Güney Kıbrıs’ın vermiş olduğu sondaj ruhsatları karşılığı aldığı paraları kullandığını, bundan kârlı çıktığını ve bu durumun sürmesini arzu ettiğini savundu. 

HABERİN ORJİNALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler