1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. KKTC Çevre Koruma Dairesi`nden Aksa`ya ceza

KKTC Çevre Koruma Dairesi`nden Aksa`ya ceza

Enerji Günlüğü - KKTC Çevre Koruma Dairesi, Aksa Enerji ile tanker şirketine 89 bin 400'er lira para cezası kesti. Çevre temizliğiyle ilgili detaylı çalışmalar...

KKTC Çevre Koruma Dairesi`nden Aksa`ya ceza

Enerji Günlüğü - KKTC Çevre Koruma Dairesi, Aksa Enerji ile tanker şirketine 89 bin 400'er lira para cezası kesti. Çevre temizliğiyle ilgili detaylı çalışmalar iki ay sürecek. 

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, 23 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz gece yarısı meydana gelen ve denize yaklaşık 100 ton fuel-oilin sızdığı petrol kazasının kaza tespit, bilirkişi raporu, temizlik çalışmaları ve bundan sonra yapılacaklar konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu.

SANTRALE VE TAŞIYICIYA CEZA

Yeni Düzen'de yer alan habere göre, Mehmet Harmancı, KKTC'nin Kalecik Bölgesi'nde yaşanan ve denize sızıntı yaşanmasıyla sonuçlanan petrol kazasında ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle, santralin işletmecisi AKSA ile ilgili gemi şirketinin KKTC temsilcisine 169.800 lira para cezası kesildiğini belirtti.

SAVCILIK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Bakanlık tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarının Başsavcılığa sunulduğunu anlatan Mehmet Harmancı, beklenen polis raporunun da sunulmasının ardından, Başsavcılığın üzerine düşeni bir an önce yapması gerektiğini vurguladı.

1 KM2 ALANDA CANLI YAŞAM BİTTİ

Kaza sonrası meydana gelen sızıntının, bölgedeki 1 kilometrelik alandaki canlı yaşamı tamamen bitirdiğini anlatan Harmancı, yaşanan zararın azaltılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Harmancı, kaza sonrası denizden toplanan yakıtın, karada oluşturulan bir havuza aktarılıp daha sonra da buradan çekildiğini aktardı.

BALIK ÇİFTLİĞİNİN SATIŞLARI DURDU

KKTC'li Bakan Harmancı önlem olarak, bölgedeki balık çiftliğinin satışlarının durdurulduğunu da bildirdi. Bafra’daki su artıma tesisinden alınan su örneklerinin incelendiğini ve sonuçların temiz çıktığını anlatan Harmancı, tahlillere devam edildiğini söyledi.

DETAYLI TEMİZLİK İKİ AY SÜRER

Mehmet Harmancı, bölgede oluşan kirliliği önlemeye dönük detaylı temizliğin iki ay gibi bir sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü açıkladı. Harmancı, bundan sonraki sürecin izlenmesiyle ilgili olarak ODTÜ Deniz Bilimleri'yle anlaşmaya varmak üzere olduklarını, bu izleme sürecinin bir yıldan uzun sürebileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler