1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KKTC ve Türkiye arasında elektrik anlaşması!

KKTC ve Türkiye arasında elektrik anlaşması!

Enerji Günlüğü - Türkiye ile KKTC arasında elektrik iletim hattı kurulmasını da içeren işbirliği anlaşması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat...

KKTC ve Türkiye arasında elektrik anlaşması!

Enerji Günlüğü - Türkiye ile KKTC arasında elektrik iletim hattı kurulmasını da içeren işbirliği anlaşması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun arasında imzalandı. 

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında elektrik işbirliği anlaşması imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Dünya Enerji Kongresi'nin yapıldığı İstanbul Lütfü Kırdar Sergi Sarayı'nda imzaladılar. Anlaşma KKTC ile Türkiye arasında deniz altından elektrik iletim hattı kurulmasını ve KKTC şebekesinin Türkiye elektrik şebekesine entegre edilmesini öngörüyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak, "Kıbrıs için ve aynı zamanda gelecek için de önemli adımlar atılmasını sağlayacak bir anlaşmayı imzaladık" dedi. 

KKTC Ekonomi Enerji Bakanı Sunat Atun ise gelecek 50 yıl içinde gerçekleştirilebilecek büyük işbirliği anlaşmalarının potansiyelini de içinde barındırdığına dikkat çekerek "Anavatanın desteğiyle, böyle bir entegrasyonu sağlamaktan dolayı çok memnunuz" dedi.  

Mehmet KARA - Sabiha KÖTEK / Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler