1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KKTC`de elektriğe yüzde 30`a varan zam!

KKTC`de elektriğe yüzde 30`a varan zam!

Enerji Günlüğü - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'nde elektrik fiyatlarına yüzde 18-29 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Gerekçe, elektrik şirketinin...

KKTC`de elektriğe yüzde 30`a varan zam!

Enerji Günlüğü - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'nde elektrik fiyatlarına yüzde 18-29 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Gerekçe, elektrik şirketinin zararda olması. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'nde (KKTC) Hükümet, bir süredir tartışılan elektrikte zam için düğmeye bastı. Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, dün “Elektrik Enerjisi Alanında Yürütülecek Bütünlüklü Proje” konulu bir basın toplanısı düzenledi. Sennaroğlu, elektrik zammı kararını da açıkladı. Buna göre elektrik tarifelerinde 250 kilowatsaate (kWh) kadar olan dilime yüzde 18.42 artış düşünüldü. Ancak bunun faturaya yansıması yüzde 13.63 olacak.

KWh BAŞINA FİYAT 19.2 TL

250 kWh ve üzeri dilimlere ise sırasıyla yüzde 25, yüzde 28.85 ve yüzde 29.23 fiyat artışı öngörülüyor. Bu düzenlemeler doğrultusunda, 1 kWh elektriğin ücreti ise 19.2 TL olarak belirlendi. Elektrikte zamlı tarife, 18 Kasım tarihinden itibaren uygulamaya konulacak.

GEREKÇE: KIB-TEK ZARARDA

KIB-TEK’in ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Önder Sennaroğlu, gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse gerçek ve tüzel kişilerden alacakların tahsilinde sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Kurumun maliyetlerinin altında fiyatlarla satış yaptığının tespit edildiğine dikkat çeken Sennaroğlu, bu durumun, 2 yıldır geçmiş hükümetlerin fuel-oil fiyatlarında ve dolar kurunun artmasına karşılık hiçbir tedbir almamasından kaynaklandığını söyledi. Bakan Sennaroğlu, hükümetin, tarifelerin idari bir kararla yeniden düzenlenmesi kararını son kez aldığını da söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler