1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Koç Holding en çok enerji ve otomotive yatırım yaptı

Koç Holding en çok enerji ve otomotive yatırım yaptı

Enerji Günlüğü - 2016 yılında konsolide faaliyet kârını %4 artırarak 6,9 milyar TL’ye yükselten Koç Holding en fazla otomotiv ve enerji sektörüne...

Koç Holding en çok enerji ve otomotive yatırım yaptı

Enerji Günlüğü - 2016 yılında konsolide faaliyet kârını %4 artırarak 6,9 milyar TL’ye yükselten Koç Holding en fazla otomotiv ve enerji sektörüne yatırım yaptı. 

Koç Holding’in 53. Olağan Genel Kurul toplantısında paylaşılan 2016 yılı Faaliyet Raporu'na göre, Koç Holding 2016 yılında en fazla otomotiv sektöründe gerçekleştirdi ve ağırlığı yeni model ve fabrika yatırımları ile kiralık araç filosu alımları oluşturdu. Hemen ardından enerji verimliliği, operasyonel etkinlik ve kârlılığı artırıcı projeler, çevre yatırımları ve akaryakıt istasyon yatırımları ile enerji sektörü geldi. Çevreye duyarlı yeni model ve teknoloji yatırımlarını sürdüren dayanıklı tüketim sektörü 3’üncü sırada yer aldı. 

KONSOLİDE GELİR 70.9 MİLYAR TL

Koç Holding net konsolide gelirleri 2016’da 70, 9 milyar TL olarak gerçekleşti. Koç Holding’in konsolide faaliyet kârı %4 artışla 6,9 milyar TL’ye yükselirken, konsolide vergi öncesi kârı ise 5,4 milyar TL oldu. 2016 yılı konsolide net dönem kârı 5,3 milyar TL, bunun içerisindeki ana ortaklık payı ise 3,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. 

Koç Holding’in konsolide toplam varlıkları %21 artarak 2016 sonunda 88,1 milyar TL’ye ulaştı. 

İSTİKRARLI BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Faaliyet Raporu açıklamasında, yenilik ve öncülüğün Koç Topluluğu’nun en köklü geleneği olduğunu vurgulayarak, "100’üncü yılımıza doğru emin adımlarla ilerlerken; kurumsallaşmaya, küreselleşmeye, yenilikçiliğe, teknolojiye, ar-ge’ye ve inovasyona verdiğimiz önemle büyümeye devam ediyoruz. Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı 2016 yılında da, Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmaya, istikrarlı büyümeye devam ettik” dedi.

HER ZAMAN KENDİMİZİ YENİLİYORUZ

Koç Holding olarak kendilerini her zaman yenilediklerini ve çıtalarını yükselttiklerini belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da, Faaliyet Raporu’nda yer alan açıklamasında, "2016’da Koç Holding, Borsa İstanbul’daki en değerli şirket konumuna yükseldi. Koç Holding’in halka açık kısmındaki yabancı payındaki artış devam etti ve yüzde 83,6’ya çıktı. Koç Holding net aktif değerine göre sadece yüzde 3’lük bir iskonto ile işlem görme başarısını elde etti. Piyasadaki zorlu koşullara karşın, oldukça cazip koşullarla 7 yıllık bir Eurobond ihracı gerçekleştirdik. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Moody’s tarafından verilen ‘yatırım yapılabilir’ seviyedeki kredi notumuzu koruduk. Gururla belirtmek isterim ki, ülkemizde ar-ge ve inovasyona en çok yatırım yapan, özel sektör ar-ge harcamasının yaklaşık yüzde 12’sini gerçekleştiren ve en çok patent başvurusu yapan topluluğuz. Son 10 yılda yaklaşık 7 milyar TL’lik ar-ge harcaması gerçekleştirdik. Avrupa Komisyonu’nun ar-ge harcamalarının büyüklüğüne göre oluşturduğu ‘Dünyanın en çok ar-ge harcaması yapan 2500 şirketinin 2016 listesinde, Koç Holding ile birlikte 3 Koç Topluluğu şirketi yer aldı.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler