1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Koç Holding ilk çeyrekte 57,3 milyar lira kar etti

Koç Holding ilk çeyrekte 57,3 milyar lira kar etti

Koç Holding yılın ilk çeyreğinde 57,3 milyar lira konsolide gelir elde etti; 2,6 milyar lira kombine yatırım gerçekleştirdi. 

Koç Holding ilk çeyrekte 57,3 milyar lira kar etti

Enerji Günlüğü - Koç Holding yılın ilk çeyreğinde 57,3 milyar lira konsolide gelir elde etti; 2,6 milyar lira kombine yatırım gerçekleştirdi. 

Koç Holding, 2021 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 57,3 milyar lira gelir elde ederken, 2,6 milyar lira kombine yatırım gerçekleştirdi. 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Pandemi ile mücadelede bir yılı geride bırakırken, salgının küresel çaptaki etkilerini birçok alanda hissetmeye devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu sürece rağmen 2021’in ilk çeyreğinde başarılı sonuçlar elde ettik. Koç Topluluğu olarak çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri, çevik yönetim anlayışımız, sağlam bilançomuz, dengeli portföy yapımız, kuvvetli bayi teşkilatımız, esnek tedarik zincirimiz, dijital yetkinliklerimiz ve çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performansımızla üretmeye ve değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

Yılın bu döneminde özellikle dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörlerinde geçtiğimiz yıldan gelen güçlü bir iç talep olduğunu kaydeden Levent Çakıroğlu, Tüpraş’ın pandemi koşullarına rağmen Türkiye’nin akaryakıt talebini karşılama görevini başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam ettiğini söyledi ve grup şirketleri olarak farklı sektörlerde yatırımlara devam ettiklerini belirtti. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ VE ENERJİ YATIRIMLARI

Çakıroğlu şöyle konuştu, “Koç Holding 2021’in ilk çeyreğinde yatırımlarını aralıksız sürdürerek, 2,6 milyar TL’lik kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece toplam yatırımları son 5 yılda 43,3 milyar liraya ulaştığı. Ford Otosan, Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü olan Kocaeli Fabrikaları’nda elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirileceği ve 2026’ya kadar sürecek olan 20,5 milyar liralık yeni yatırımının en önemli fazını duyurdu. Otomotiv sanayisinin en büyük yatırımı kapsamında Kocaeli Fabrikaları’nda ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) versiyonları ile tam elektrikli ilk versiyonunun yanı sıra Ford Motor Company ve Volkswagen AG'nin stratejik iş birliği çerçevesinde yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari araç modeli de Ford Otosan tarafından üretilecek. Bu yatırımla ülkemizin otomotivdeki rekabet gücünü önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Aygaz ise Bangladeş pazarına yönelik olarak LPG temini, dolumu ve dağıtımı konusundaki ve AyKargo ile kargo sektöründeki faaliyetlerini geliştirmek üzere 2021 yılında yatırımlarına ağırlık verecek. Entegre ve öncü bir enerji piyasası oyuncusu olmayı hedefleyen Entek ise yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarına ve yenilikçi teknolojileri uygulamak için çalışmalarına devam ediyor”. 

2050’DE KARBON SIFIR HEDEFİ

2050 yılında karbon sıfır olacak şekilde düşük karbon ekonomisine geçişe yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Levent Çakıroğlu, “En önemli dış ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hayata geçirdiği Yeşil Mutabakatı aynı zamanda dijitalleşmeyi hızlandıracak ve istihdamı artıracak ekonomik büyüme modeli olarak konumlandırdı. Burada alınacak kararlar, iş yapış şekillerimizi ve ticari ilişkilerimizi doğrudan etkileyecek nitelikte. Tüm bu değişim sürecini hazırlıklı ve dirençli bir şekilde karşılamak ve ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek üzere çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “Koç Holding, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bünyesinde Uluslararası İş Konseyi tarafından oluşturulan Paydaş Kapitalizmi Göstergelerini kurumsal raporlamalarında kullanacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk şirket oldu. Çevresel, sosyal, kurumsal yönetim alanlarındaki performansımızı ve ilerlememizi şeffaf bir şekilde paylaşmamıza katkı sağlayacak bu taahhüt, sürdürülebilirlik vizyonunu tüm iş stratejimize, operasyonlarımıza ve kurumsal beyanlarımıza dâhil etme konusundaki kararlılığımızın bir yansımasıdır”.

Önceki ve Sonraki Haberler