1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Koç Holding sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı

Koç Holding sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı

Koç Holding, 2020’de enerji verimliliği projeleri ile yaklaşık 54 bin ton CO2 emisyonu önledi ve enerji yoğunluğunu bir önceki yıla göre %14 azalttı.

Koç Holding sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı

Enerji Günlüğü - Koç Holding, 2020’de enerji verimliliği projeleri ile yaklaşık 54 bin ton CO2 emisyonu önledi ve enerji yoğunluğunu bir önceki yıla göre %14 azalttı.

2050 yılında karbon nötr olmayı hedefleyen Koç Holding’in yayınladığı 13’üncü Sürdürülebilirlik Raporu’na göre, 2020 yılında ilk defa Koç Topluluğu ölçeğinde 2019 yılı sera gazı emisyonu doğrulatma çalışmaları yürütüldü ve ISO 14064-1 Sera Gazı Emisyonlarının Doğrulanması ve Raporlanması Standardı çerçevesinde üçüncü taraf bağımsız bir kuruluşa doğrulatıldı.

2020’de enerji verimliliği projeleri ile yaklaşık 54 bin ton CO2 emisyonu azaltımı sağlandı, enerji yoğunluğu bir önceki yıla göre %14 azalma ile 340,82 GJ/milyon TL gerçekleşti. Toplam su tüketiminde önceki yıla göre yaklaşık %17 azaltım sağlandı.

Ayrıca Koç Holding, düşük karbon ekonomisine geçiş yolculuğunun önemli adımlarından biri olarak, sıfır karbona ulaşmayı hedefleyen dünyanın önde gelen kuruluşlarını bir araya getiren “İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücü”ne (TCFD) destek veren şirketler arasına katıldı.

“DOĞRU İŞ YAPMA ŞEKLİ: PAYDAŞ KAPİTALİZM”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, raporda yer alan değerlendirmesinde, “Pandemi süresince çevresel, sosyal ve kurumsal (ESG) alanlardaki riskleri başarıyla yönetebilen şirketlerin daha dayanıklı kalabildiğine tanıklık ettik. İçinde bulunduğumuz dönüşüm çağında sadece yatırımcılar değil, diğer paydaş grupları da şirketlerden daha fazla sorumluluk almasını ve daha şeffaf olmasını talep ediyor. Biz de Koç Topluluğu olarak tüm paydaşlarımızı dikkate alan bir ekonomik model olan paydaş kapitalizminin doğru iş yapma şekli olduğunu düşünüyor; umut ve beklentilere cevap veren, küresel sorunlarla mücadelede sorumluluk alan güvenilir bir paydaş olmak için elimizden gelenin en iyisini yapma konusunda kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz ‘Geleceğe. Birlikte’ ve ‘Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne uzun vadeli bağlılığımızın temelinde bu motivasyon yer alıyor” dedi. 

“KARBON DÖNÜŞÜM PROGRAMI’NI BAŞLATTIK”

İklim kriziyle mücadele yolunda ve 2050 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında Karbon Dönüşüm Programı’nı başlattıklarını hatırlatan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ise değerlendirmesinde, “Koç Holding olarak iklim değişikliğiyle mücadelede ve bu konuda kendi ekosistemimizi harekete geçirme noktasında liderlik rolü üstlenme sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi. Bu yıl Glasgow’da düzenlenen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’yla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Levent Çakıroğlu, “İklim krizi iş birliği gerektiren en acil gündem maddelerinden biri. Bu küresel zirveden çıkacak sonuçlar her geçen yıl daha da önem kazanıyor” dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler