1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Koç Holding ve Aygaz’ın, AES Entek pay alımı yolun sonunda

Koç Holding ve Aygaz’ın, AES Entek pay alımı yolun sonunda

Enerji Günlüğü - AES Entek’in sermayesinde AES Mont Blanc Holdings B.V.nin sahip olduğu payların Koç Holding ve Aygaz tarafından alınması 22 Aralık’a...

Koç Holding ve Aygaz’ın, AES Entek pay alımı yolun sonunda

Enerji Günlüğü - AES Entek’in sermayesinde AES Mont Blanc Holdings B.V.nin sahip olduğu payların Koç Holding ve Aygaz tarafından alınması 22 Aralık’a kadar tamamlanacak.

Koç Holding ve Aygaz, AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş.nin sermayesinde AES Mont Blanc Holdings B.V.nin sahip olduğu payların alımı ile ilgili izinleri aldı.

Koç Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, iş ortaklarından AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş.nin (AES Entek) sermayesinde AES Mont Blanc Holdings B.V.nin sahip olduğu payların % 24,81’inin Koç Holding ve Aygaz tarafından satın alınması için EPDK onayı ile gerekli diğer yasal izinlerin alınarak tüm ön koşulların sağlandığı belirtildi.

Kapanış ve pay devir işlemlerinin 22 Aralık’a kadar tamamlanacağı belirtilen açıklamada, AES Mont Blanc Holdings B.V.nin sahip olduğu %24,81 ine denk gelen 133.594.282 TL nominal değerli payların Koç Holding tarafından 62.500.000 ABD Doları bedel karşılığında, 133.594.282 TL nominal değerli payların ise Koç Holding’in bağlı ortaklığı Aygaz A.Ş. tarafından 62.500.000 ABD Doları bedel karşılığında satın alınacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler