1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Koç Holding yılın ilk dokuz ayında 2,2 milyar kar etti

Koç Holding yılın ilk dokuz ayında 2,2 milyar kar etti

Enerji Günlüğü - Koç Holding, 2013 yılının ilk üç çeyreğinde konsolide bazda toplam 48 milyar TL satış geliri elde ederken, ana ortaklık payı net...

Koç Holding yılın ilk dokuz ayında 2,2 milyar kar etti

Enerji Günlüğü - Koç Holding, 2013 yılının ilk üç çeyreğinde konsolide bazda toplam 48 milyar TL satış geliri elde ederken, ana ortaklık payı net karını 2,2 milyar TL’ye yükseltti.

Koç Holding’in ilk 9 aylık sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini, yurtiçi ve yurtdışındaki fırsatları takip ettiklerini belirterek,“Koç Topluluğu olarak yatırımlarımızı uzun vadeli bakış açısı ile gerçekleştirirken, ülkemiz için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Değişken piyasa koşullarına karşın bu yılın ilk 9 ayında yatırımlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kombine bazda yüzde 58 oranında artırdık. 2013 yılı için hedeflenen 6,8 milyar TL kombine yatırım planlarımız hız kesmeden devam ediyor. Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli potansiyeline yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

FUEL OİL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Devam eden yatırımlar arasında yer alan ve devreyealınması ile cari açığa yaklaşık 1 milyar Dolar pozitif katkı sağlaması öngörülen, ayrıca Tüpraş rafinerisini dünyanın en gelişmiş rafinerilerinden biri haline getirecek olan 2,7 milyar Dolar’lık Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nde son aşamaya gelindiğini de belirten Turgay Durak, “Yatırım harcama tutarı 2013 yılının ilk 9 ayı itibariyle 2 milyar TL seviyesine ulaşan projenin ortalama %85’i tamamlandı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler