1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Koç Holding’den 4,4 milyar lira konsolide dönem karı

Koç Holding’den 4,4 milyar lira konsolide dönem karı

Koç Holding yılın ilk yarısında 74 milyar TL konsolide ciro ve 4,4 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem karı elde etti.

Koç Holding’den 4,4 milyar lira konsolide dönem karı

Enerji Günlüğü - Koç Holding yılın ilk yarısında 74 milyar TL konsolide ciro ve 4,4 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem karı elde etti.

Bünyesinde bulunan Tüpraş, Opet ve Aygaz gibi kuruluşlarla Türkiye'nin önde gelen enerji oyuncuları arasında yer alan Koç Holding, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde, ortaklık payları itibarıyla 4,4 milyar lira net dönem karı elde etti. Holding’in konsolide cirosu ise 74 milyar liraya ulaştı. 

Ülke ekonomisinin yurt içi tüketici talebindeki canlanma sayesinde ihracat pazarına göre daha hızlı toparlandığını söyleyen Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, salgın sürecinin olumsuz ekonomik etkilerini asgariye indirdiklerini; özellikle beyaz eşya ve otomotivde hızlı bir toparlanma olduğunu kaydetti. 

İlk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Levent Çakıroğlu Koç Holding’in, 2020 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 74 milyar TL gelir elde ettiğini, 4,4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı elde ettiğini söyledi. Çakıroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Pandeminin ilk günlerinde aldığımız karar doğrultusunda, çalışma arkadaşlarımızın istihdam ve gelir kaybına uğramamasını sağladık. Yeni çalışma modellerine hızlıca adapte olduğumuz bu süreçten öğrendiklerimiz de oldu. Pandemi sonrasında da Koç Topluluğu’nda en az haftada bir gün uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdik. Enerji sektörünün ülkemizdeki lokomotifi Tüpraş, pandemi döneminde de ülkemizin enerji ihtiyacını başarıyla karşılamaya devam etti. Aynı şekilde, Aygaz’ın evlere ulaştırdığı kesintisiz hizmet, tüplü gaz satışlarına olumlu yansıdı”. 

Dijital Dönüşüm Programı’nı başlatırken amaçlarının daha çevik bir kurumsal yapı için gerekli kültürel dönüşümü sağlamak olduğunu anlatan Çakıroğlu sözlerini, “Çok önem verdiğimiz bu kültürel dönüşüm yolculuğuyla edindiğimiz yeni kabiliyetler, pandemi döneminde işlerimizi yönetirken bize güç ve çeviklik sağladı” diyerek tamamladı.  

Önceki ve Sonraki Haberler