1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Koç Holding`in ilk çeyrek karı düştü

Koç Holding`in ilk çeyrek karı düştü

Enerji Günlüğü - Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar TL gelir elde etti.Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde...

Koç Holding`in ilk çeyrek karı düştü

Enerji Günlüğü - Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar TL gelir elde etti.

Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar TL gelir elde ederken, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem kârı gerçekleştirdi. Şirket geçen yılın aynı döneminde 562.103.000 TL kâr açıklamıştı.

Koç Holding’in ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “2015 yılının ilk çeyreğinde Koç Topluluğu faaliyetlerini başarıyla sürdürdü. Yılın geri kalanında da büyük ölçekli yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceğiz.” dedi.

TÜPRAŞ ÜRETİMİNİ YÜZDE 25 ARTIRDI

Tüpraş’ın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleşen en büyük yatırımı olan, ülkemiz cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nde test üretim çalışmalarının sürdüğünü belirten Çakıroğlu, diğer yandan Tüpraş'ın yılın ilk çeyreğinde Akdeniz rafineri marjındaki olumlu gelişmeler ve artan talep paralelinde üretimini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdığını ifade etti.

OTOMOTİV SATIŞLARI OLUMLU

Yılın ilk çeyreğinde güçlü seyreden yurtiçi ve yurtdışı otomotiv talebi, Koç Holding otomotiv şirketlerinin satışlarını da olumlu etkilediğini belirten Çakıroğlu, "Ford Otosan’ın iç pazar satış adetleri ürün gamının tamamlanması ile büyük bir sıçrama göstererek, geçtiğimiz yıla göre yüzde 181 artış gösterdi. Tofaş’ın iç satış adetlerindeki büyüme ise yüzde 57 seviyesinde oldu. Diğer taraftan Ocak – Mart döneminde, Avrupa ticari araç pazarının senelik yüzde 14 büyümesi ihracat adetlerimizi de olumlu etkiledi. Ford Otosan’ın ihracatı yüzde 64, Tofaş’ınki ise yüzde 19 artış gösterdi. Arçelik, yurtiçi satış gelirlerini 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14.5 artırırken, Avrupa’da pazar payını güçlendirmeye devam etti. Yapı Kredi’nin büyüme stratejisine paralel olarak yatırımları birinci çeyrekte de devam ederken, şube sayısı 5 yeni açılış ile, 1007’ye ulaştı.” ifadesini kullandı.

İNOVASYON VE AR-GE'YE ODAKLANIYORUZ

Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu’nun, temkinli bir yaklaşımla risk yönetimine ağırlık verirken, sürdürülebilir büyüme stratejisini sürdürdüğünü, inovasyon ve Ar-Ge odaklı çalışmalara odaklanmaya devam ettiğini belirtti. Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Ne mutlu ki, 2014 yılı Türk Patent Ödülleri’nde ilk 5 şirket sıralamasında Arçelik, Ford Otosan ve Otokar şirketlerimiz yer alırken, En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Yapan Şirket ödülünü de Arçelik aldı. Teknolojik gelişmelerin dünya düzenini şekillendirdiği günümüzde, inovasyon odaklı her yatırımın Koç Topluluğu’nun öncü rolünü pekiştireceğine ve ülkemizin geleceğinin şekillenmesine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu inançla faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde teknoloji ve inovasyona öncelik vererek, hem ülkemiz hem de uluslararası arenada rekabet gücümüzü yükseltmeye gayret ediyoruz. Yaklaşık yüzde 10’luk bir pay ile, ülkemizin özel sektörde en çok Ar-Ge harcaması yapan grubuyuz. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi de Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük Ar-Ge merkezi olma unvanını gururla alırken, Topluluğumuzun bu alandaki gücüne güç kattı.”

Önceki ve Sonraki Haberler