1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Koç Otomotiv Grup Başkanlığına Haydar Yenigün atandı

Koç Otomotiv Grup Başkanlığına Haydar Yenigün atandı

Koç Holding’te Otomotiv Grubu Başkanlığı görevini 01 Nisan’dan itibaren Haydar Yenigün üstlenecek. 

Koç Otomotiv Grup Başkanlığına Haydar Yenigün atandı

Enerji Günlüğü - Koç Holding’te Otomotiv Grubu Başkanlığı görevini 01 Nisan’dan itibaren Haydar Yenigün üstlenecek. 

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, 01 Nisan 2022 tarihi itibarıyla emeklilik nedeniyle görevinden ayrılacak. Koç Holding, Cenk Çimen’in boşalttığı görevi Ford Otosan’ın Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün üstleneceğini duyurdu. 

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, otomotiv grubundaki bu önemli atamanın hayırlı olmasını diledi ve “Sayın Cenk Çimen’e uzun yıllardır topluluğumuza sağladığı kıymetli katkılar ve başarılı çalışmaları için teşekkür ederim. Bu bayrak değişiminde görevi üstlenen Sayın Haydar Yenigün, Ford Otosan’a 35 yıldır büyük emek ve katkılar sağladı. Şirketimizin yurt içinde ve yurt dışında büyümesinde, stratejik yatırım hamlelerinde ve gelecek vizyonunda önemli görevler üstlendi” diye konuştu. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Haydar Yenigün, 1987 yılında Ford Otosan’da üretim departmanında mühendis olarak çalışmaya başladı. 1992-1997 yılları arasında Proje Mühendisi olarak çalışan Yenigün, 1998’de Ford Otosan Kocaeli Fabrikası projesinde Proje Lideri olarak görev aldı. 1999 yılında Kocaeli Fabrikası Kaynak Alan Müdürü olarak atandı ve bu görevi 2007 yılına kadar sürdürdü. 2007 yılında Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı - Kocaeli Fabrika Müdürü olarak atanan Haydar Yenigün, 2012 yılından bu yana Ford Otosan’da Genel Müdür görevini sürdürüyordu. 

Haydar Yenigün’in Otomotiv Grubu Başkanlığına atanmasıyla boşalttığı Ford Otosan Genel Müdürlüğü görevini ise halen Ford Otosan Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Güven Özyurt yürütecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler