1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Koç Soma Eynez`de kömür üretimine hazır

Koç Soma Eynez`de kömür üretimine hazır

Enerji Günlüğü - Koç Halding iştiraklerinden Demir Eksport, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki yeraltı kömür madeninde üretime başlamaya hazır.Koç...

Koç Soma Eynez`de kömür üretimine hazır

Enerji Günlüğü - Koç Halding iştiraklerinden Demir Eksport, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki yeraltı kömür madeninde üretime başlamaya hazır.

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 2014 yılı finansal sonuçlarını değerlendirirken, Koç Topluluğu'nun enerji alanındaki faaliyetlerine de değindi.

Topluluğun 2014 yılında enerji sektöründe liderliğini sürdürdüğünü kaydeden Turgay Durak, "Türk özel sektörünün tek kalemde gerçekleştirdiği en yüksek sanayi yatırımı olan 3 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bu yatırım ile ülkemizin enerji ithalatını da yıllık net 1 milyar dolar azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

Enerji ve akaryakıt sektörlerinde ilk ve tek olan Tüpraş Ar-Ge Merkezi kampüsünün de 2014 yılı başında faaliyete geçtiğini hatırlatan Durak, akaryakıt şirketi Opet'in pazar payını en çok artıran şirket olarak bu yıl da sektördeki ikinciliğini koruduğunu anlattı. Turgay Durak, Aygaz-Mogaz-Lipet markalarıyla faaliyet gösteren Aygaz Grubu'nun da sektörde açık ara liderliğini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Turgay Durak, Koç Holding'in elektrik üretimi alanındaki şirketi AES Entek'teki AES hisselerinin Koç Holding ve Aygaz tarafından satın alınması işleminin de geçtiğimiz yıl tamamlandığını hatırlattı.

Durak, "Demir Export, iş güvenliği standartlarının en üst seviyelerde tutulduğu tam mekanize Soma Eynez yeraltı kömür madeni yatırımlarını 2015’te üretime geçecek şekilde tamamladı" dedi. 

KOÇ HOLDİNG'İN 2014 NET KARI 2.7 MİLYAR TL

Önceki ve Sonraki Haberler