1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Koç: Uganda rafinerisi işini gazeteden öğrendim

Koç: Uganda rafinerisi işini gazeteden öğrendim

Enerji Günlüğü - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Uganda'da bir rafineriyi alabilmeleri için Fethullah Gülen'den Gruba mesaj geldiğini...

Koç: Uganda rafinerisi işini gazeteden öğrendim

Enerji Günlüğü - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Uganda'da bir rafineriyi alabilmeleri için Fethullah Gülen'den Gruba mesaj geldiğini gazeteden öğrendiğini söyledi.

Mustafa Koç, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda, gündemdeki konuları değerlendirdi. "Devletle kavga etmeyiz 90 yıllık itibarımızı çiğnetmeyiz" başlığıyla verilen haberde, ABD'de yaşayan Cemaat Lideri Fethullah Gülen'in Uganda'daki bir rafineriyi alabilmeleri için kendilerine yardım ettiği iddialarına da açıklık getirdi.

Mustafa Koç, "Gülen’in sizin Uganda’da bir rafineri alabilmeniz için o ülkenin devlet başkanı üzerinden devreye girdiği de doğru mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben de CEO’muz da böyle bir rafinerinin varlığından ve bizim de dikkatimize getirildiğinden gazeteler aracılığıyla haberdar olduk. Biz kurumsal ve çok büyük bir yapıyız. Bu tip yurtdışı ihale fırsatları olunca da profesyonel kadrolarımız değerlendirir, uygun görürlerse plan ve projeyle bize gelirler. Bu konu enerji grubumuza aktarılmış, onlar da ilgilenmeyeceğimizi söyleyerek geri dönmüşler. Velev ki böyle bir şey olsaydı, bir Türk şirketinin Afrika’da bir rafineri almasından daha doğal ne olabilir ki? İnsan böyle bir şey olsa ülkesi adına mutlu mu olur, yoksa üzerine komplo teorileri mi üretmeye çalışır?"

Önceki ve Sonraki Haberler