1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Koç Üniversitesi’nde enerji verimliliği tartışıldı

Koç Üniversitesi’nde enerji verimliliği tartışıldı

Enerji Günlüğü - Koç Üniversitesi ve Çin’in önde gelen akademik kuruluşlarından Fudan Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen, “Türkiye ve...

Koç Üniversitesi’nde enerji verimliliği tartışıldı

Enerji Günlüğü - Koç Üniversitesi ve Çin’in önde gelen akademik kuruluşlarından Fudan Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen, “Türkiye ve Çin Buluşması: Enerji Gündemi” başlıklı konferans Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan: “Sürdürülebilir enerji teknolojileri üzerine çalışmalarımızı devam ettirerek, gelecek kuşakları güvence altına almalıyız. Bu da ancak üniversite ve sanayi işbirliği ve ortak projelerle gerçekleşecektir” dedi. TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak ise enerji güvenliğinin stratejik önem taşıdığını söyledi ve şöyle devam etti: “Türkiye’nin cari açığının yüzde 70’ini enerji giderleri oluşturuyor ancak 2020 için enerji hedefimiz öz yeterliliği yüzde 30 artırmak ve enerji ihtiyacını yüzde 20 azaltmak.”
Konferansta Enerji Alanında Teknolojik Gelişmeler; Enerjide Yatırım Fırsatları; Küresel Kaynak olan Enerji Alanında İşbirlikleri ve Rekabet; Enerji Üretiminin Çevresel Boyutu konulu üç panel ve bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenerek, enerji alanında konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı bir bilgi değişimi ve işbirliği platformu sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler