1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Koç Zer Hayalimiz Benzer Ödülleri sahiplerini buldu

Koç Zer Hayalimiz Benzer Ödülleri sahiplerini buldu

Koç Grubu iştiraki Zer AŞ’nin düzenlediği Hayalimiz Benzer İşbirliği Programı Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya çok sayıda GES geçiş projesi başvurdu. 

Koç Zer Hayalimiz Benzer Ödülleri sahiplerini buldu

Enerji Günlüğü - Koç Grubu iştiraki Zer AŞ’nin düzenlediği Hayalimiz Benzer İşbirliği Programı Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya çok sayıda GES geçiş projesi başvurdu. 

Koç Grubu iştiraklerinden, satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında faaliyet gösteren Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret AŞ’nin sorumlu tüketim ve üretim projelerini değerlendirdiği Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda ödül alan şirketler belli oldu. 

Farklı sektörlerden 500’ün üzerinde Zer müşterisi ve 20 bini aşkın tedarikçiye yarışmaya katılım çağrısı yapıldı. Çağrıya 44 proje cevap vererek yarışmaya başvurdu ve bunlardan 7 şirket, ödüle layık görüldü. 

ETKİ UYGULANABİLİRLİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VERİMLİLİK

ISS Tesis ve Yönetim Hizmetleri’nin; dijital enerji takip sistemleri sayesinde daha çok şirketin enerji tasarrufu yapmasına imkân verecek hizmet modelini tarif eden projesi, Fikir Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. 

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’ne ait; üretim sırasında seramik fırınlarından çıkan atık ısıyı geliştirilen inovatif çözüm yöntemiyle geri kazanan ve sıcak su ihtiyacında kullanan proje ise Uygulama Kategorisi’nde ödül aldı. 

Uygulama kategorisinde Tekfen Tarımsal Araştırma ve Ankyra Reklam’ın projeleri de ödüle layık görüldü. 

Akplas Plastik ile toplu yemek hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Yemekhane ve Parıltım’ın projeleri ise teşvik ödülü aldılar.

Şirketlerin fikir ya da hayata geçmiş projeleriyle başvurabildikleri Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı kapsamında başvurusu yapılan 17 fikir ve 27 uygulama projesi; etki potansiyeli, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik başlıkları açısından incelendi.

KAZANAN ŞİRKET ADINA ÖĞRENİM BURSU

Ödül alan projelerin gelişimleri bir yıl boyunca Zer’in çalışanlarından oluşan gönüllü proje elçileri tarafından takip edilecek ve yıl sonunda yeniden değerlendirilerek en büyük etkiyi yaratan proje sahibi şirkete, büyük ödül takdim edilecek. 

Ödül alan şirketler tarafından Y kuşağı çalışanlar arasından belirlenecek proje elçileri, Zer elçileri ile koordineli çalışarak projelerin gelişimi için katkı sunacak. Zer Şirketi, kazanan şirket adına Türk Eğitim Vakfı (TEV) bünyesinde oluşturulan Mustafa V. Koç Burs Fonu’na bağış yaparak, üç kız lise öğrencisinin eğitim giderlerini üstlenecek.

2020 GÜNEŞ GÜCÜ YILI İLAN EDİLDİ

Bu yıl Programa yapılan başvurularda güneş enerjisine geçişi hedefleyen proje sayısının yoğunluğu nedeniyle, Seçici Kurul bu yılın ‘Güneş Gücü Yılı’ ilan edilmesine karar verdi. Bu alanda başvuran dört şirkete ise takdir ödülü verildi. 

Hadımköy'de yer alan tesisinde hem şirket ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de dağıtıma verilebilecek ölçekte güneş enerjisi sistemlerini hayata geçiren Mars Logistics ve güneş enerjisine geçmeye yönelik fikir projeleri sunan Beyçelik Gestamp, Desi Kimya ve Kafa Radyo takdire layık görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler