1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kocaeli Belediyesi atıklarla 200 bin evin elektriğini üretecek

Kocaeli Belediyesi atıklarla 200 bin evin elektriğini üretecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 300 milyon dolar yatırımla kuracağı tesiste topladığı evsel atıkları elektriğe dönüştürerek...

Kocaeli Belediyesi atıklarla 200 bin evin elektriğini üretecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 300 milyon dolar yatırımla kuracağı tesiste topladığı evsel atıkları elektriğe dönüştürerek yaklaşık 200 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) Büyükşehir Belediyesi Kanunu çerçevesinde atık yönetimi yükümlülüğünün yerine getirmek için kolları sıvadı. Belediye, İzmit ve Derince İlçeleri sınırlarında yer alan 20,42 ha (204.216,78 m2) ’lık ormanlık alanda “Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi” kuracak. Tesisin toplam dört yıl içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

300 milyon dolar bedelli proje kapsamında Belediye Kocaeli’nde ev, işyeri, okul, sanayi vb. kaynaklardan toplanan evsel nitelikli atıkların ulusal ve uluslararası mevzuata uygun şekilde, ileri teknoloji yöntemler kullanılarak bertaraf edilmesini amaçlıyor. Tesiste atıkların yakılması neticesinde ortaya çıkan ısıdan faydalanılarak ısı ve elektrik enerjisi elde edilecek.

200 BİN EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Atık depolama bunkeri, atık yakma fırını, buhar kazanı, enerji üretim ünitesi ve baca gazı arıtma üniteleri ve II.Sınıf düzenli depolama alanından oluşacak Tesis 2.250 ton/gün atık bertaraf edilebilecek kapasitede olacak ve 35-40 MW elektrik enerjisi üretecek. Üretilen elektrik ile yaklaşık 125.000-200.000 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler