1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kocaeli’de 23 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Kocaeli’de 23 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Orange Diamond Enerji, 304 milyon TL yatırımla Kocaeli’de 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Kocaeli’de 23 MW’lık depolamalı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kocaeli’nin Kandıra ve İzmit ilçeleri sınırları içinde 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulacak.

Kocaeli İli, Kandıra İlçesi, Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit İlçesi, Şahinler ve Çağırgan Mahallesi sınırları içerisinde Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi tarafından 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 304 milyon TL olarak tahmin ediliyor. 

Kurulacak olan rüzgar enerji santralinde her biri 3,9 MW kurulu gücünde toplam 6 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca proje kapsamında 23,4 MWe/23,4 MWh Kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak.

Santralde yılda yaklaşık 94 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilecek enerji Kocaeli 380 TM'nin OG Barası’na girdi-çıktı bağlantısı ile başta Kocaeli İli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler