1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kocaeli’de madeni yağ üretilecek

Kocaeli’de madeni yağ üretilecek

Rewol Petrokimya, Kocaeli’de kuracağı tesiste yılda 10 milyon kg madeni yağ ve gres yağ üretecek. 

Kocaeli’de madeni yağ üretilecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde kurulacak tesiste yılda 10 milyon kg madeni yağ ve gres yağ üretilecek. 

Rewol Petrokimya San. Tic. A.Ş., Kocaeli İli, Başiskele İlçesinde 650 m2 kapalı 450 m2 açık alan üzerinde “Madeni Yağ Ve Gres Yağ Üretimi” konusunda faaliyet gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Yaklaşık 4,5 milyon lira değerindeki projenin gerçekleşeceği alan ve bina kurulu olduğundan herhangi bir inşaat çalışması olmayacak. Tesiste hammadde depolama tankları, karışım tankları bölümü ofisler, arşivler, yemekhane ve sosyal tesisler bulunacak. Tesiste yılda 10 milyon kg madeni yağ (Motor Yağları-Hidrolik Yağlar-Dişli Yağları-Gres-Diğer Yağlama Yağları) üretilecek. 

Madeni yağ, ham petrolün rafinasyon işleminde elde edilen ürünlerden biri olan yağlayıcıdır. Genel olarak farklı viskoziteye sahip baz yağlar ile çeşitli birçok katkı maddesinin birleştirilmesi sonucu elde edilir. Yağlardan beklenen özelliklere göre söz konusu katkı maddeleri değişiklik gösterebilir. Madeni yağ kullanımının amacı kullanıldığı ekipmanlarda sürtünmeyi olabilecek en iyi şekilde azaltmaktır. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler