1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kocaelili sanayiciden elektrik kesintilerine tepki

Kocaelili sanayiciden elektrik kesintilerine tepki

Enerji Günlüğü- Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son günlerdeki elektrik kesintilerinin sanayicileri zor duruma soktuğunu...

Kocaelili sanayiciden elektrik kesintilerine tepki

Enerji Günlüğü- Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son günlerdeki elektrik kesintilerinin sanayicileri zor duruma soktuğunu söyledi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli'nin Türkiye'nin en gelişmiş ikinci büyük sanayi kenti olduğunu belirterek, kentteki sanayinin üretimi engelleyici faktörlere tahammülü olmadığını kaydetti.

“FİRMALAR KAYIP VE ZARARLARA UĞRUYOR”

Enerjinin sanayicilerin üretimini doğrudan etkileyen önemli bir girdi olduğuna dikkati çeken Zeytinoğlu, son zamanlarda elektrik kesintileriyle ilgili üyelerin şikayetlerinin çoğaldığını, oda olarak harekete geçmek durumunda kaldıklarını ifade etti.

Zeytinoğlu, enerjiyle ilgili en büyük sorunun sık sık yaşanan enerji kesintileri nedeniyle firmalarda meydana gelen kayıp ve zararlar olduğunu vurgulayarak, "Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri, sanayicileri zor duruma sokuyor" ifadesini kullandı.

“KESİNTİLERİN HABERLİ OLMASINI BEKLİYORUZ”

Konuyla ilgili Sakarya Elektrik ve Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Şebeke İşletme Bakım Birimi ile yapılan görüşmelerde kesintilerin hava koşulları ile enerji tüketiminin artmasından kaynaklandığını öğrendiklerini aktaran Zeytinoğlu, sanayici olarak bundan sonraki dönem için kesintilerin haberli ve planlı yapılmasını beklediklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler