1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kocaer Çelik, Aydem’den aldığı sahada JES kuracak

Kocaer Çelik, Aydem’den aldığı sahada JES kuracak

Kocaer Çelik, Aydın Kuyucak’ta 24 MW’lık Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için fizibilite çalışmalarına başladı. 

Kocaer Çelik, Aydem’den aldığı sahada JES kuracak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en büyük çelik profil üreticileri arasında yer alan Kocaer Çelik, tükettiği elektriğin tamamını yenilenebilir kaynaklardan kendisi elde edip enerjide bağımsız hale gelme hedefi doğrultusunda yeni bir adım atıyor.

Kocaer Çelik, Mayıs 2023 tarihinde Aydem Yenilenebilir Enerji’den devraldığı Aydın Kuyucak’taki jeotermal ruhsat sahasında yatırım yapmak üzere harekete geçti. Aydın Kuyucak’ın Horsunlu-Ortakçı Köyü’nde toplam 10.844 hektarlık alandaki sahada işletme ruhsatına sahip Kocaer Çelik, 24 MW'lık Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için fizibilite çalışmalarına başladı.hakan-kocaer.jpg

Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer halen Ege Bölgesi’nin en büyük çatı üzeri GES’lerinden birine sahip olduklarını belirterek “Tükettiğimiz elektrik enerjisinin yüzde 33’ünü temiz enerji kaynaklarından kendimiz üretiyoruz. Stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, temiz enerji üretim kaynaklarımızı jeotermal enerji ile çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

ENERJİDE TEK ÇATI: KOCAER ENERJİ AŞ

Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını tek çatı altında toplayarak daha etkin yönetimini sağlamak amacıyla yüzde 99’u Kocaer Çelik AŞ’nin iştiraki olan Kocaer Enerji AŞ adıyla yeni bir şirket yapılanması içinde bulunduklarını anlatan Kocaer “24 MW’lik Horsunlu Jeotermal Santrali ile elektrik tüketimimizin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklar ile karşılayacağız” diye konuştu. Horsunlu JES yatırımı ile elektrik kaynaklı karbon emisyonunu sıfırlama hedefini gerçekleştireceklerini kaydeden Kocaer, enerjide bağımsız hale gelerek uluslararası rekabette de önemli bir avantaj kazanacaklarını ifade etti.

435 MİLYON DOLAR İHRACAT

Kocaer Çelik, yıllık 560 milyon doların üzerindeki cirosu ve 435 milyon dolarlık ihracat tutarı ile Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri ve çelik profil ihracatçıları arasında yer alıyor. Kocaer Çelik, İzmir Aliağa’da toplam 280.000 m2 alanda 800.000 ton/yıl kapasiteli 3 Çelik Profil Fabrikası, 100.000 ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası, 120.000 ton/yıl kapasiteli Çelik Servis Merkezi ve 15 milyon kWh/yıl kapasiteli yenilenebilir enerji üretim tesisi (GES) ile faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler