1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kocaer Çelik GES’ler için çelik üretim yatırımı yaptı

Kocaer Çelik GES’ler için çelik üretim yatırımı yaptı

Kocaer Çelik AŞ, GES konstrüksiyonları için yeni çelik profil modelleri üretmek amacıyla makine ve teçhizat yatırımı yaptı.

Kocaer Çelik GES’ler için çelik üretim yatırımı yaptı

Enerji Günlüğü - Kocaer Çelik AŞ, GES konstrüksiyonları için yeni çelik profil modelleri üretmek amacıyla makine ve teçhizat yatırımı yaptı. 

Güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerinin sayısı dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de hızla artıyor. Buna bağlı olarak GES tesislerinin kurulumunda ihtiyaç duyulan altyapı unsurlarının pazarı da giderek büyüyor. Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ [KCAER], güneş enerjisi santralleri (GES) için çelik profil üretimini arttırmak ve çeşitlendirmek amacıyla makine ve teçhizat yatırımı yaptı. 

Madenlerde ve GES tesislerinde kullanılan çelik profil modelleri üreten Kocaer Çelik gerçekleştirdiği yatırım sayesinde; yeni geliştirdiği solar konstrüksiyon profilinin üretimine Nisan 2023’te başlanacağını bildirdi.  

3 ayrı fabrikada üretim yapan Kocaer Çelik, 2020 yılının Haziran ayından bugüne kadar farklı ülkelerdeki toplam 6.700MW kurulu güce sahip güneş enerji santrallerinin alt yapısını sağladı. Şirketten yapılan açıklamada 2022’de 20,2 bin tonluk sevkiyat gerçekleştirildiği ve yılsonu hedefinin yakalandığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler