1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kocaoğlu: Maden kazaları eceldir kaderdir diye geçiştirilemez

Kocaoğlu: Maden kazaları eceldir kaderdir diye geçiştirilemez

Enerji Günlüğü -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, maden kazalarının kader diye geçiştirilemeyeceğini ve iş güvenliğinin...

Kocaoğlu: Maden kazaları eceldir kaderdir diye geçiştirilemez

Enerji Günlüğü -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, maden kazalarının kader diye geçiştirilemeyeceğini ve iş güvenliğinin sağlanması gerektiğini açıkladı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi'nin (IMMAT) startının verildiği fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şırnak'taki kazanın ruhsatsız olarak çalışan bir maden ocağında meydana geldiğinin altını çizerek, "Bu kazalar eceldir kaderdir diye geçiştirilemez. Mutlaka ve mutlaka gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir. Maden ocağında çalışan işçilerimiz nasıl katma değer üretmek için canları pahasına çalışıyor ve üretiyorlarsa onların can güvenliğini sağlamak, gerekli tedbirleri almak, gerekli teknolojiyi üretmek başta merkezi hükümet olmak üzere hepimizin sorumluluğundadır. Bunun neden yapılmadığını, neden kontrol edilmediğini, neden gerekli önlemlerin alınmadığını sadece madenciler veya sektör temsilcileri değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının irdelemesi ve sorgulaması gerekmektedir" diye konuştu. 

Şırnak’ta bulunan ruhsatsız bir kömür ocağında önceki gün bir göçük meydana gelmiş ve göçükte son rakamlara göre yedi işçi yaşamını yitirmişti.

ŞIRNAK'TA KAÇAK KÖMÜR OCAĞINDA GÖÇÜK: 6 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Önceki ve Sonraki Haberler