1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Köktaş: Enerji sektöründen yeterli desteği alamıyoruz

Köktaş: Enerji sektöründen yeterli desteği alamıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Yeni Elektrik Piyasası Kanunu'nın çıkarılmasından sonra enerji borsasının...

Köktaş: Enerji sektöründen yeterli desteği alamıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Yeni Elektrik Piyasası Kanunu'nın çıkarılmasından sonra enerji borsasının kuruluşuyla ilgili ikincil mevzuat çalışmalarına sektörden yeterli katkıyı alamadıklarını söyledi. 

Hasan Köktaş, Trabzon'da düzenlenen Gaz&Power 4. Türkiye Enerji Zirvesi'nde yaptığı açıklamada enerji borsasının oluşumuyla ilgili ikincil mevzuatın kurum tarafından yazılmaya başlandığını belirtti. 6 ayrı mevzuatı taslak halinde internet sitesi üzerinden ilan ettiklerini hatırlatan Köktaş, bu taslaklara sektör oyuncularının mutlaka görüş vermeleri gerektiğini söyledi ve ekledi: "Gerekli desteği ve katkıyı alamıyoruz."

Elektrik üretimi alanında ön lisans ve piyasalaşma konusunda da enerji borsası gibi yeni oluşumların uygulamaya geçtiğini kaydeden Köktaş, paydaşlarla ortak bir sürecin yürütüldüğünü söyledi.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi için ilk lisans başvurularının gelecek hafta alınacağına dikkat çeken Köktaş, konuya ilişkin tüm alt yapı hazırlığının tamamlandığını ifade etti. Halen bine yakın başvuru geldiğini ve geçici kabullerinin yapıldığını bildiren Köktaş, bu konuda hızlı bir şekilde ilerlediklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler