1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Köktaş: Enerjide konsolidasyon şart

Köktaş: Enerjide konsolidasyon şart

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı görevi bugün itibariyle sona eren Hasan Köktaş, Türkiye'de enerji sektöründe konsolidasyonun...

Köktaş: Enerjide konsolidasyon şart

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı görevi bugün itibariyle sona eren Hasan Köktaş, Türkiye'de enerji sektöründe konsolidasyonun şart olduğunu ileri sürdü.

Hasan Köktaş, görev süresinin dolması nedeniyle düzenlediği 6 Yılın Ardından Geleceğe Bakış başlıklı toplantıda sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin mali açıdan güçlü enerji oyuncularına ihtiyaç duyduğu görüşünü dile getiren Köktaş, bu nedenle sektörde satın alma ve birleşmelerin şart olduğunu ifade etti.

KUR ARTIŞI YATIRIMLARI VURUR

Hasan Köktaş, döviz kurlarındaki artışın enerji sektörü üzerindeki olası etkilerini de değerlendirdi. Kur artışlarının proje maliyetlerini yükselteceğini ifade eden Köktaş, bu durumun sıfırdan yatırımların gecikmesine yol açabileceği görüşünde.

ÖZELLEŞTİRMEDE TEKLİFLERE ETKİSİ

Hasan Köktaş, kurların bugün geldiği seviyenin, enerji alanındaki özelleştirmeleri de olumsuz etkileyeceğini belirtti. Enerji yatırımlarında maliyetlerin ve gelir beklentilerinin kurlara göre hesaplandığını hatırlatan Hasan Köktaş, bu yüzden kurlardaki artışın fizibilite çalışmalarını etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Köktaş, kurlarda gelinen noktanın özelleştirme ihalelerine sunulacak tekliflere de yansıyacağını anlattı.

KÖKTAŞ: SÜBVANSİYONLU FİYATLAR SÜRDÜRÜLEMEZ

Önceki ve Sonraki Haberler