1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Köktaş: Enerjiye 3 yılda 4 milyar Ş yatırım yapılacak

Köktaş: Enerjiye 3 yılda 4 milyar Ş yatırım yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, özel sektörün önümüzdeki üç yılda enerjiye 4 milyar dolarlık ilave...

Köktaş: Enerjiye 3 yılda 4 milyar Ş yatırım yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, özel sektörün önümüzdeki üç yılda enerjiye 4 milyar dolarlık ilave yatırım yapacağını söyledi. 

Köktaş, ICCI 2013 Enerji ve Çevre Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, özel sektörün 2001'den bu yana yaklaşık 20 bin MW kurulu güçte 750 adet projeyi hayata geçirdiğini belirtti. 2012'de 5 milyar dolara yaklaşan ve kurulu gücü 3700 MW olan 166 adet projenin tamamlandığını anlatan Köktaş, "Bu yılın ilk 2 ayında sessiz ve sedasız şekilde irili ufaklı 16 hidroelektrik, 7 rüzgar ve 5 doğalgaz santrali tamamlanarak kesin kabulleri yapıldı. Özel şirketler son iki yılda 2.5 milyar liranın üzerinde yatırım yapmışlardır. Önümüzdeki 3 yıl içinde 4 milyar dolar daha ilave yatırım yapacaklar" dedi. 

Köktaş, kamuoyunda Enerji Borsası olarak bilinen, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi EPİAŞ’ın kurulmasına yönelik çalışmaların başladığını, şirketin yönetişim yapısının belirlenmesine yönelik genel değerlendirmelerin yapıldığını aktardı. Köktaş, bununla ilgili ilk ikincil mevzuat değişikliğinin de tamamlanıp, Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere Başbakanlığa iletildiğini anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler