1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Köktaş: Konya Şeker, Kangal`da başarılı olur

Köktaş: Konya Şeker, Kangal`da başarılı olur

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Konya Şeker'in Kangal Termik Santrali'nde başarılı olacağına inandığını...

Köktaş: Konya Şeker, Kangal`da başarılı olur

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Konya Şeker'in Kangal Termik Santrali'nde başarılı olacağına inandığını söyledi. 

Hasan Köktaş, Kangal Termik Santrali satış ve işletme hakkı devir sözleşmesi imza töreninde konuştu. İlk dağıtım özelleştirilmesinin Şubat 2009'da yapıldığını hatırlatan Köktaş, "Bir çok kritere bağlı olarak yaptığımız değerlendirmelerde dağıtım sektörünün teknik hedefine ulaştığını ve beklentilerimizi karşılayacağını görüyoruz" dedi.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, enerji üretim sektöründeki özelleştirmelerin, yerli kaynaklara dayalı tesislerden başladığını belirtti. Enerji üretim sektöründe tam rekabetçi bir piyasa yapısına ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Köktaş, bunun da üretim fazlası oluşturarak ortaya çıkacağına işaret etti. Köktaş, "Son 5 yılda her yıl 2 Atatürk Barajı büyüklüğünde kurulu güç sistemi ilave ediyoruz" dedi.

Hasan Köktaş, enerji üretiminde rekabet ortamı sağlamanın bir yolunun da tesislerin kapasiteleriyle üretimdeki verimliğin artırılmasından geçtiğine dikkat çekti. Üretim özelleştirmesinden beklenen en önemli faydanın da bu olduğunu vurgulayan Köktaş, yerli kaynaklardan azami derecede istifade etmek gerektiğinin altını çizdi. Konya Şeker'in, Kangal Termik Santrali'nde başarılı olacağına inandığını söyleyen Köktaş, "Perşembenin gelişi cumartesiden belli" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler