1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KOLEN ön ödemeli elektrik dönemi başlattı

KOLEN ön ödemeli elektrik dönemi başlattı

Enerji Günlüğü - KOLEN, serbest tüketicilere özel olarak ön ödemeli teklif dönemi başlattı. Buna göre aboneler 1 yıllık enerji bedelini peşin...

KOLEN ön ödemeli elektrik dönemi başlattı

Enerji Günlüğü - KOLEN, serbest tüketicilere özel olarak ön ödemeli teklif dönemi başlattı. Buna göre aboneler 1 yıllık enerji bedelini peşin ödeyerek, elektriği daha ucuza satın alabilecek.

Elektrik piyasasında kendisini sadece tedarikçi değil, elektrik verdiği abonelerinin “enerji çözüm ortağı” olarak ifade eden KOLEN, Türkiye’de ilk defa serbest tüketicilere özel “Ön Ödemeli Teklif Dönemi” başlattı. KOLEN Ön Ödemeli Teklifi ile tüketici 1 yıllık enerji bedelini peşin ödeyip, elektriği piyasa koşullarından çok daha ucuza satın alabilecek. Elektrikte serbest tüketici limitinin en düşük seviyesi olan aylık 82 TL’nin üzerinde fatura ödeyen tüm tüketiciler bu tekliften faydalanabilecek.

Elektrik piyasasında ocak ayından itibaren serbest tüketici limitinin 2400 kWh’e düşürülmesi, özellikle evde daha az elektrik tüketen abonelerin de serbest tüketici olabilmelerini olanaklı kıldı. Böylelikle serbest tüketici sayısının 3 milyon tüketiciye yaklaştığı elektrik piyasasında, tedarik şirketleri de abonelere rutin indirimlerin dışında farklı teklifler de sunmaya başladı. Pazardaki büyümeyle potansiyel abone sayısına 8,5 milyon abone daha eklendi.

Pazardaki bu gelişmelere bağlı olarak ise KOLEN Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘’Ön Ödemeli Teklif Dönemi’’ni başlattı. Bu teklif ile aylık 82 TL’nin üzerinde fatura ödeyen tüm tüketiciler, 1 yıllık enerjisini piyasa koşullarından daha ucuz bir fiyatla peşin satın alabilecek.

HEDEF, EN DÜŞÜK ENERJİ FATURASI

KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt: “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu isabetli kararı ile elektrikte serbest tüketici limitinin düşmesi sadece bu hizmetten istifade edebilecek abone sayısını artırmadı, aynı zamanda tüketim profili itibarı ile verilen hizmet vatandaşa, evlerimize kadar indi. Sektör segment olarak da daha geniş bir yelpazeye hitap eder oldu. Bu da doğal olarak abonelere yeni teklif seçenekleri sunma ihtiyacını doğurdu.” dedi.

Abonelere en iyi imkanları sunmayı hedefleyerek Türkiye’de ilk defa piyasaya “Ön Ödemeli Teklif” seçeneğini kazandırdıklarını vurgulayan Karayurt, bunun yanında uygulamaya yeni başladıkları “Hem Ucuz Hem Sabit” teklifiyle de farklı abone tiplerine özel farklı seçenekler sunduklarını söyledi.

FİYATLAR ARTSA DA FATURA DÜŞÜK KALACAK

Karayurt, her iki seçenek ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’de ilk olarak şirketimiz tarafından geliştirilerek piyasaya kazandırdığımız “KOLEN Ön Ödemeli Teklif” ile tüketicilere 1 yıllık enerjilerini, peşin ödeme yaparak piyasa koşullarından çok daha ucuz fiyata satın alma imkanı sağlıyoruz.  Tüketiciler, madem elektriğini peşin satın alıyor, bunun çok daha avantajlı olması lazım. Biz de bunu yapıyoruz. Hem Ucuz Hem Sabit” teklifimizde ise abone olacaklara önce EPDK’nın yayımlamış olduğu ulusal tarifeden indirim yapıyoruz. Sonra bu indirimli fiyatı sabitliyoruz. Malum olduğu üzere, tarife ve birim fiyatlar EPDK tarafından, üç ayda bir, yani yılda dört kez güncelleniyor. Zam gelebiliyor. Tüketiciler, bu tarifeyle zamdan etkilenmiyor.  Daha iyi hizmet vermek, en üst düzeyde müşteri memnuniyeti gibi kavramların yanı sıra iki boyutlu bir avantaj sunmak istedik. O yüzden teklifin ismini “KOLEN Hem Ucuz Hem Sabit” koyduk.”

TÜRKİYE’YE İLKLERI KAZANDIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Türkiye’de yaklaşık 40 milyon abone olduğunu, serbest tüketici limitinin 2400kWh’e düşürülmesiyle 10 milyon abonenin bu haktan faydalanabilecek duruma geldiğini hatırlatan Karayurt, “KOLEN olarak bundan sonraki süreçte, pazarı zenginleştirecek, rekabet ortamını artıracak, tüketicileri gözeten ve Türkiye’ye ilkleri kazandıran cazip fırsatlar sunmayı sürdüreceğiz“ dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler