1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kolen’den elektriğe her saat için ayrı fiyat

Kolen’den elektriğe her saat için ayrı fiyat

Enerji Günlüğü - Kolen Elektrik, perakende müşterisine her saat için ayrı elektrik fiyatı imkanı sundu. Gün öncesi elektrik pazarındaki piyasa takas...

Kolen’den elektriğe her saat için ayrı fiyat

Enerji Günlüğü - Kolen Elektrik, perakende müşterisine her saat için ayrı elektrik fiyatı imkanı sundu. Gün öncesi elektrik pazarındaki piyasa takas fiyatına endeksli 24 zamanlı yeni tarife devrede.  

Kolin Grubu bünyesinde faaliyet gösteren KOLEN Elektrik’in Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt düzenlediği basın toplantısında şirketin 2017 faaliyetleri, 2018 hedefleri ve yeni hizmet paketleri hakkında bilgiler paylaştı. Türkiye elektrik piyasasında bir ilke imza atarak 24 Zamanlı Tarife adıyla yeni bir hizmet paketi geliştirdiklerini belirtti. Yeni tarifede gün öncesi elektrik piyasasındaki piyasa takas fiyatlarının esas alınacağını belirten Karayurt şöyle dedi:

“Sektörde üç zamanlı kullanım ve ücretlendirme mevcuttu. Biz saatlik okuma yapılabilen abonelerde biz işi biraz daha öteye götürüyoruz. Günü 24 saate bölüp, her saat dilimi için farklı kullanım ve ücretlendirme öneriyoruz. Böylece isteyen abone elektriği günün en ucuz olduğu saat dilimlerinde kullanarak faturasını aşağıya çekebilecek.” 

TÜKETİCİ TALEBİNE UYMAYAN ÇEKİLİR 

Kaya Uğur Karayurt, elektrikte serbest tüketici uygulamasıyla sektörde tüketici taleplerinin hızla değiştiğini belirterek bu değişime ayak uyduramayan şirketlerin yok olacağı bir dönemin içerisinde olduklarını söyledi. “Biz bu değişimi kendi bünyemizde en iyi şekilde yönetiyoruz” diyen Karayurt “Teknolojik açılımlar, şirketimizin büyüme performansına ciddi bir katkı sağlıyor. 2014’ten yılından bu yana sergilediğimiz yüzde 100’lük büyüme performansı bunun çok açık bir göstergesi” ifadelerini kullandı. 

Mehmet KARA 

 

Önceki ve Sonraki Haberler