1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin’in Soma Termik Santrali için önlisans

Kolin’in Soma Termik Santrali için önlisans

Enerji Günlüğü - Kolin İnşaat tarafından Soma’da yapılması hedeflenen Termik Santral Projesi için EPDK önlisansını verdi.Enerji Piyasası Düzenleme...

Kolin’in Soma Termik Santrali için önlisans

Enerji Günlüğü - Kolin İnşaat tarafından Soma’da yapılması hedeflenen Termik Santral Projesi için EPDK önlisansını verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kolin’in Hidrogen Enerji adı altında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’nden Rödovans Modeli ile işletme hakkını aldığı Soma Termik Santrali için geçtiğimiz günlerde önlisans verdi.

24 aylık önlisans süreci içinde firma, imar planı onaylanması, ön proje onayı, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları için başvuru yapılması, ÇED olumlu kararının sunulması ve yapı ruhsatının alınması işlemlerini tamamlayacak.

BELGELER TAMAMLANINCA LİSANS BAŞVURUSU YAPILACAK

Bu belgelerin tamamlanması ardından firmanın EPDK’ya üretim lisansı için başvuru yapması, lisans bedelini yatırması, sermaye arttırımı yapması, banka teminat mektubunu ve şirket esas sözleşmesini sunması gerekecek.

Kolin İnşaat, her biri 150 MW gücünde iki ayrı üniteden oluşacak termik santral için Çinli Harbin Grubu ile sözleşme imzalamıştı.

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler