1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Komatsu’dan hidrojenli ekskavatör

Komatsu’dan hidrojenli ekskavatör

Japon makine üreticisi Komatsu, hidrojen yakıt hücreli yeni bir hidrolik ekskavatör geliştirdi.

Komatsu’dan  hidrojenli ekskavatör

Enerji Günlüğü- Komatsu, yeni hidrojenli ekskavatörünü tanıttı. Araç, Toyota tarafından üretilen bir hidrojen yakıt hücresi ve deposu kullanıyor. Komatsu,  bu konseptle standart motorla aynı güçlü kazma performansı, sıfır egzoz emisyonu ve gürültü ve titreşimde önemli bir azalma sağlamayı hedefliyor. Şirket, Mayıs 2023'te başladığı testlerini ilerleterek, yakın gelecekte hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan orta ve büyük ölçekli inşaat ekipmanlarının ticari üretimine başlamayı hedefliyor.

Yeni aracın çok daha kısa bir yakıt ikmali süresine olduğuna da dikkat çeken şirket,  açıklamasında; “hidrojeni orta ve büyük ölçekli araç modelleri için umut verici bir seçenek olarak kullanmak için Ar-Ge çabalarını ilerletiyoruz” ifadesine yer verdi.

Komatsu, sıfır emisyonlu araç ürün yelpazesini genişletebilmeyi ve akülü elektrikli mini ekskavatörlerine ve hibrit hidrolik varyantlarına eklemeyi umuyor. Ancak bu, Komatsu'nun  ilk girişimi değil.  Şirket 2021 ve 2022'de , Rio Tinto ve Cummins ile hidrojen yakıt hücreli sıfır emisyonlu madencilik araçları geliştirme kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler