1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Komşu dükkanla birleş, indirimli elektrikten yararlan!

Komşu dükkanla birleş, indirimli elektrikten yararlan!

Enerji Günlüğü - Birden fazla elektrik abonesinin, tüketimlerini birleştirerek serbest tüketici statüsü kazanabilmelerinin önü açıldı. Yan yana iki...

Komşu dükkanla birleş, indirimli elektrikten yararlan!

Enerji Günlüğü - Birden fazla elektrik abonesinin, tüketimlerini birleştirerek serbest tüketici statüsü kazanabilmelerinin önü açıldı. Yan yana iki işyeri, yıllık 5 bin kWh elektrik tüketiyor ya da tüketmeyi vaat edebiliyorsa, pazarlıkla elektrik satın alabilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği'nde bazı eklemeler ve değişiklikler yaptı. Yönetmeliğin 4. maddesinin 1. fıkrasına 17'nci fıkra olarak Ortak Sayaç tanımı eklendi. Buna göre Ortak sayaç "Birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin elektrik enerji tüketimlerini ölçmek amacıyla tesis edilen tek bir sayacı" ifade ediyor. 
 
TALEP BİRLEŞTİRMEYLE LİMİTİ AŞAN SERBEST!
Yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrası yürürlükten kaldırılırken, 3. ve 6. maddeleri yeniden yazıldı. 3'üncü fıkra "Elektrik enerjisi tüketimleri tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin tükettiği toplam elektrik enerjisi miktarının serbest tüketici limitini geçmesi veya bu limitin geçileceğinin taahhüt edilmesi durumunda, bu kişilerin birlikte serbest tüketici niteliği kazandığı kabul edilir" olarak düzenlendi. 
 
SERBESTTEN ALIP DIŞARI SATMAK YOK!
6'ıncı fıkranın yeni hali ise şöyle: "Serbest tüketici niteliği ile birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin aralarından yetkilendirdiği bir tüketici adına satın alınan tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen elektrik enerjisi, kâr amaçlı olarak tekrar satışı yapılmaksızın ilgili gerçek ve/veya tüzel kişilere ait tüketim noktalarına verilebilir."
 
ÇIKANA, YENİDEN GİRİŞ YASAK!
EPDK, Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği'ne geçici bir madde de ekledi. Buna göre, bugüne kadar talep birleştirme suretiyle serbest tüketici statüsü kazananarak kendi tedarikçisini seçenler bu haklarını serbest tüketici limiti sıfırlanana kadar kullanabilecek. Ancak o tarihe kadar talep birleştirmesine taraf olan gerçek veya tüzel kişiliklerden biri serbest tüketici statüsü dışında EPDK onayla perakende elektrik tarifesinden yararlanmaya başlaması halinde, talep birleştirmeyle tekrar serbest tüketici statüsüne dönüşüne izin verilmeyecek.
Önceki ve Sonraki Haberler