1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kömür üretim maliyeti Kasım’da yüzde 53 arttı 

Kömür üretim maliyeti Kasım’da yüzde 53 arttı 

Türkiye’de kömür ve linyit üretim maliyetleri Kasım’da bir önceki yıla göre %53’ün üzerinde artarken, ham petrol ve doğal gaz üretimi maliyetleri yaklaşık %38 arttı. 

Kömür üretim maliyeti Kasım’da yüzde 53 arttı 

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Kasım ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %6 azalırken, bir önceki aya göre %3,5 arttı.   

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Kasım ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Kasım ayında bir önceki aya göre %3,46 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,91 oranında azaldı.

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetler bir önceki yıla göre %65,49 artarken, imalat sektöründe %54,11 ve su temini sektöründe %70,23 oranında arttı. 

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜZDE 30 AZALDI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksine göre (Yİ-ÜFE) Ekim ayında sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründe maliyetler bir önceki yılın aynı ayına göre %30 azaldı.  

KÖMÜR ÜRETİM MALİYETİ %53 ARTTI

Kok ve rafine petrol ürünlerinin yurt içi üretim maliyetleri Ekim’de bir önceki yıla göre %30,55 artarken, ham petrol ve doğal gaz sektöründe artış yaklaşık %38 oranında oldu. 

Ayrıca diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri %84 arttı. Yurt içinde kömür ve linyit üretim maliyetleri de bir önceki yıla göre %53,13 arttı.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler