1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömür vergide mücbir sebep hükümlerinden yararlanacak

Kömür vergide mücbir sebep hükümlerinden yararlanacak

Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü, koronavirüs nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebeple ertelemelerden faydalanabilecek sektörler arasında yer aldı.

Kömür vergide mücbir sebep hükümlerinden yararlanacak

Enerji Günlüğü - Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü, koronavirüs nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebeple ertelemelerden faydalanabilecek sektörler arasında yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kovid-19 nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için hazırladıkları tebliğle mücbir sebep altındaki sektör ve iş kollarının belirlendiğini açıkladı. Buna göre, taş kömürü, linyit, uranyum, krom, nikel, alüminyum gibi madenlere yönelik faaliyetler ile mermer, granit ve taş ocakçılığı gibi madenciliğe yönelik faaliyetler vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak.

Ayrıca, perakende ticaret, otomotiv, demir çelik ve metal sanayii, lojistik, konaklama, yiyecek ve içecek, tekstil, basılı yayın ve matbacılık, araç kiralama, endüstriyel mutfak ekipmanları, inşaat, mobilya imalatı, sağlık hizmetleri, etkinlik ve organizasyon ve sinema ve tiyatro sektörleri ile gelir vergisi mükelleflerinin tamamı, yılın ikinci çeyreğindeki muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemelerini altışar ay gecikmeli yapacak ve beyannameleri Temmuz sonunda verecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler