1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kömürden çıkan Batı Avustralya petrol ve gaz lisansları verecek

Kömürden çıkan Batı Avustralya petrol ve gaz lisansları verecek

Batı Avustralya, petrol ve gaz ihalesi ile sekiz kara bölgesinde 6 yıllığına arama çalışmaları için izin verecek.

Kömürden çıkan Batı Avustralya petrol ve gaz lisansları verecek

Enerji Günlüğü - Avustralya'nın yüzölçümü bakımından en büyük eyaleti olan Batı Avustralya, 2023'teki ilk petrol ve gaz ihale turu kapsamında sekiz kara bölgesini arama çalışmaları için ihale edecek.

Batı Avustralya Eyaleti, petrol ve gaz için karadaki sekiz bloğu aramalara açıyor. İhaleye açık alanlar Canning, kuzey Carnarvon, Amadeus ve Perth havzalarında yer alıyor ve büyüklükleri 400 km² ile 7.070 km² arasında değişiyor. 

BAŞVURULAR 19 OCAK 2024’TE SONLANACAK

Başarılı olan başvuru sahiplerine, arama çalışma programlarının iki yıl içinde gerçekleştirilmesi güvencesiyle altı yıllık bir süre için konvansiyonel arama izni verilecek. İhale için başvuru süresi 2024 yılı 19 Ocak'ta sona eriyor.

Eyalet'in önümüzdeki on yılda sıkı bir iç gaz piyasasına sahip olacağı tahmin ediliyor. Talebin 2023'teki 1.099 TJ/gün'den (29.35 milyon m³/gün) 2032'de 1.278 TJ/gün'e çıkacağı öngörülüyor. Eyalet, kömür yakıtlı enerji santrallerini 2030 yılına kadar kapatmayı ve yenilenebilir enerji, gaz ve pil enerji depolama sistemlerine daha fazla yer vermeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler