1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömürden doğalgaz üretilecek

Kömürden doğalgaz üretilecek

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Üniversitesi, kömürden doğalgaz üretimi teknolojisinin geliştirilmesi amacıyla katalizör geliştirecek.Boğaziçi Üniversitesi,...

Kömürden doğalgaz üretilecek

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Üniversitesi, kömürden doğalgaz üretimi teknolojisinin geliştirilmesi amacıyla katalizör geliştirecek.

Boğaziçi Üniversitesi, enerji üretiminde yerli kaynaklara önem verilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması hedefleri çerçevesinde, Kalkınma Bakanlığı destekli, kömürden doğalgaz üretimi teknolojisinin geliştirilmesi amaçlı projeyi başlattı. Proje kapsamında, Üniversite tarafınca ekonomik uygunluğa sahip, düşük emisyonuyla çevresel etki bakımından daha temiz bir teknoloji için katalizör geliştiriliyor.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin nihai hedefine ulaşması durumunda yüksek verim ve enerji etkinliğine sahip, karbondioksit emisyonu düşük, özgün bir "kömürden doğal gaz (SNG) üretim teknolojisi"nin hemen tümü katalitik olan ana süreçlerine ait teknik katalizörler geliştirmiş olacak.

Ayrıca Türkiye’de, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde SNG ya da benzeri katalitik süreçler içeren teknolojilerin geliştirilmesinde kullanılabilecek, bilimsel araştırma ve Ar-Ge'den teknoloji geliştirmeye geçebilecek donanımda bir laboratuvar oluşturulacak. Küresel ölçekte ise Türkiye uzun yıllardır geliştirilmeye çalışan, büyük öneme sahip SNG teknolojisinin ithalatçısı değil, bu yüksek teknolojinin ihracatçısı haline gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler