1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömüre bir kötü haber de İtalya’dan

Kömüre bir kötü haber de İtalya’dan

Enerji Günlüğü - İtalya, kömürle çalışan tüm santrallerin 2025 yılına kadar feshedilmesini değerlendiriyor. Ülkenin en büyük enerji şirketi Enel...

Kömüre bir kötü haber de İtalya’dan

Enerji Günlüğü - İtalya, kömürle çalışan tüm santrallerin 2025 yılına kadar feshedilmesini değerlendiriyor. Ülkenin en büyük enerji şirketi Enel ise yeni kömür yakıtlı santral yatırımı yapmayacağını açıkladı.

Dünya genelinde kömür yakıtlı elektrik santrallerini kademeli olarak kapatacağını açıklayan ülkeler kervanına İtalya’da katılıyor. İtalyan Sanayi Bakanı Carlo Celanda, dün sunumunu gerçekleştirdiği yeni enerji stratejisi danışma belgesi kapsamında, İtalya kömür santrali tesislerinin 2025 yılına kadar kademeli olarak kapatılması önerisini değerlendirdiklerini söyledi. Ayrıca İtalya’nın en büyük enerji şirketi Enel de yeni kömür yakıtlı santral yatırımı yapmayacağını açıkladı.

halen tartışılmakta olan yeni enerji stratejisi, 2030 yılına kadar genel enerji tüketiminin yüzde 27'sinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanmasını hedefliyor.

Kasım başında hükümet tarafından onaylanması beklenen yeni strateji, alternatif yakıtlarla desteklenen araçların kullanımını da hızlandırmak istiyor. Bu kapsamda 2020 yılına kadar elektrikli şarj istasyonlarının sayısını 19.000'e çıkarmayı hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler