1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik AŞ batarya üretimi için şirket kuruyor

Kontrolmatik AŞ batarya üretimi için şirket kuruyor

Kontrolmatik AŞ, batarya üretimi alanında faaliyet göstermek üzere Pomega AŞ unvanlı yeni bir şirket kuracak. 

Kontrolmatik AŞ batarya üretimi için şirket kuruyor

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik AŞ, batarya üretimi alanında faaliyet göstermek üzere Pomega AŞ unvanlı yeni bir şirket kuracak. 

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ, batarya teknolojileri konusunda, lityum iyon ve diğer ileri teknolojileri kullanan elektrokimyasal enerji depolama hücre üretim tesisi, enerji depolama hücresi üretimi, batarya paketi üretimi, enerji depolama sistemi tasarımı ve anahtar teslim çözüm faaliyetlerinde bulunmak üzere, Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AŞ unvanlı yeni bir şirket kuruyor. 

15.000.000 lira sermaye ile kurulacak olan Pomega Enerji, Kontrolmatik AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı olacak. Kontrolmatik AŞ; Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Çekirdeksiz Mahallesinde, 140134 ada 1 nolu parsel üzerindeki, 97.540m2 büyüklüğünde arsa ve üzerindeki fabrika binası niteliğindeki taşınmazı Pomega AŞ’ye satış yoluyla devredecek. 

Şirket yatırım ve teşvik işlemleriyle ilgili çalışmaların da Pomega AŞ adına doğrudan yürütülmesine ve Pomega AŞ’nin kuruluş işlemleri ile başvuru ve tescil süreçlerinde Giray Alkın Ilıca, Handan Büyükkardeş ve Osman Şahin Köşker'in yetkilendirildiğini duyurdu. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler