1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik’in 9 aylık kârı 195 milyon lira

Kontrolmatik’in 9 aylık kârı 195 milyon lira

Kontrolmatik, 2022 yılının ilk 9 ayında net dönem kârını 195 milyon lira olarak açıkladı.

Kontrolmatik’in 9 aylık kârı 195 milyon lira

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik, 2022 yılının ilk 9 ayında net dönem kârını 195 milyon liraya çıkardı.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ, bir önceki yıl 70,6 milyon olan net dönem karını yüzde 176 arttırarak 195.027.620 liraya yükseltti. Şirketin FAVÖK’ü ise 2021 yılının ilk dokuz ayına göre yüzde 338 oranında artış göstererek 346,7 milyon liraya ulaştı.

Türkiye’de hızla artan enerji talebine karşılık enerjide sürdürülebilir bir gelişme rotası oluşturulabilmesi, düşük karbonlu bir enerji sistemine geçişin desteklenmesi ve temiz enerjinin yaygınlaştırılması alanında da Ar-Ge çalışmalarının devam edeceğine dikkat çeken Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, “Sunacağımız yüzer platform çözümleri ile buharlaşmayı azaltıp, su kaynaklarımızı korumayı amaçlıyoruz. Hedefimiz fosil yakıta olan ihtiyacı azaltıp, yenilenebilir enerji kullanımını yüzer platform çözümleri artırmak. Amacımız yenilenebilir enerjiden daha fazla faydalanmayı sağlamak ve kaynaklarımızı korumak” ifadelerini kullandı.

KONTROLMATİK'İN ESG PERFORMANS PUANI 7,95

CGE Evaluation tarafından yapılan değerlendirmede Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans puanının 10 üzerinden 7,95 olarak belirlendiğini belirten Aslanhan, “Kontrolmatik Teknoloji olarak içinde bulunduğumuz sektörde sürdürülebilir yönetişimde örnek ve öncü olabilecek firmalar arasında seçildik. Aynı zamanda TÜV SÜD tarafından belirlenen derecelendirme sisteminde sürdürülebilirlik yönetimimiz 10 üzerinden 7,57 puan belirlenerek Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifikası almaya hak kazandık” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler