1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konukoğlu: Türkiye’nin geleceği yerel enerji

Konukoğlu: Türkiye’nin geleceği yerel enerji

Enerji Günlüğü - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin geleceği olduğuna...

Konukoğlu: Türkiye’nin geleceği yerel enerji

Enerji Günlüğü - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin geleceği olduğuna dikkat çekerek, "Yerel ve yenilenebilir kaynaklarımızı hızla enerjiye dönüştürmeliyiz" dedi.

Adil Konukoğlu, Gaziantep'te düzenlenen "5. Türkiye Enerji Zirvesi" kapsamında "Yerel Girişimcilerin Enerji Piyasasından Beklentileri" konulu oturumda konuştu. Türkiye’nin dış ticaret açığının yarısından fazlasını enerji ithalatının oluşturduğunun altını çizen Konukoğlu, yerel-yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin geleceği olduğunu söyledi.

Gaziantepli sanayicilerin hidroelektrik, Jeotermal, rüzgar enerjisi, doğalgaz ve fueloil üretim tesisleri bulunduğunu bildiren Konukoğlu, "Bizim sanayiciler olarak çay kaşığı ile topladığımız dövizlerle bu açığı kapatma şansımız yok. Yerel kaynaklarımızı enerjiyi dönüştürmek zorundayız. Jeotermal, rüzgar, güneş kaynaklarımızı hızla enerjiye dönüştürmemiz lazım. Bu yatırımların da mutlaka desteklenmesi gerekiyor" dedi.

ENERJİ VERİMLİLİK KULUÇKA MERKEZİ KURULACAK

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında, "Enerji Verimlilik Kuluçka Merkezi" kuracaklarını belirten Konukoğlu, GSO, Gaziantep Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde kurulacak Kuluçka Merkezi’nin 6 ay içinde faaliyete geçmesini planladıklarını bildirdi.

HARCAMA YAPILMIŞ YATIRIMLARA UZATMA VERİLMELİ

Konukoğlu, enerji yatırımına başladıktan sonra zaman zaman lisanslarının iptal edilmesinin söz konusu olduğunu, harcama yapılmış yatırımlara mutlaka uzatma verilmesi gerektiğini kaydetti.

Gaziantep’in diğer illerle yarışan bir altyapıya sahip olması gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, "Şehir olarak 30 milyar dolar ihracat, 350 bin çalışan taahhüt ettik. Biz verdiğimiz taahhütleri tek tek yerine getiriyoruz. Bizim de devletten beklentimiz; altyapımızı yapması, temiz enerjimizi çok rahat şekilde bize sağlaması ve dolayısıyla Gaziantep olarak önümüzdeki 2023 yılına hazır olmaktır" diyerek, sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler