1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Konut havalandırma ürünlerine verimlilik etiketi

Konut havalandırma ürünlerine verimlilik etiketi

Konut tipi havalandırma ünitesi tedarikçileri ve satıcıları, 01 Ekim’den itibaren ürüne, enerji tüketimi sınıfını gösteren etiket iliştirecekler. 

Konut havalandırma ürünlerine verimlilik etiketi

Enerji Günlüğü - Konut tipi havalandırma ünitesi tedarikçileri ve satıcıları, 01 Ekim’den itibaren ürüne, enerji tüketimi sınıfını gösteren etiket iliştirecekler. 

Konut Tipi Havalandırma Ünitelerinin Enerji Etiketlemesine Dair Tebliğ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ, Enerji Etiketlemesi Çerçeve Yönetmeliğin uygulanmasına yönelik olarak, konut havalandırma ünitelerinin piyasaya arz edilmesi ve/veya hizmete sunulması ile ilgili etiketleme ve bunlara ait ilave ürün bilgilerinin temin edilmesi gerekliliklerini belirlemeyi amaçlıyor. 

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan Tebliğ uyarınca, konut tipi havalandırma ünitelerini piyasaya arz eden tedarikçiler, her konut tipi havalandırma ünitesine, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren belirlenen formatta enerji tüketimi sınıfını gösteren etiket iliştirecekler. 

Ayrıca her ünite için birer ürün bilgi formu da ambalajda bulundurulacak. Ürün bilgi formları ayrıca tedarikçinin internet sitesinde de kolayca erişilebilir şekilde yayınlanacak. 

Her ünitenin, enerjiyle ilgili veya ücret bilgilerini içeren herhangi bir tanıtım materyali ile teknik tanıtım materyali, o ünitenin özgül enerji tüketimi sınıfını da içerecek. 

Satıcılar da tedarikçinin sağlayacağı etiketleri ürünle beraber ve kolayca görünür olacak şekilde sunma yükümlülüğü taşıyacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler