1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Konutlarda doğalgaz tesisatları sağlıksız

Konutlarda doğalgaz tesisatları sağlıksız

Enerji Günlüğü - Ankara'da yapılan denetimlerde konutların büyük bölümünde sağlıklı doğalgaz tesisatı bulunmadığı ortaya çıktı.Başkentgaz...

Konutlarda doğalgaz tesisatları sağlıksız

Enerji Günlüğü - Ankara'da yapılan denetimlerde konutların büyük bölümünde sağlıklı doğalgaz tesisatı bulunmadığı ortaya çıktı.

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında 19 Kasım 2014 tarihinde imzalanan "denetimde işbirliği protokolü" hayata geçirildi. Protokol çerçevesinde, Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası tarafından ortak teknik ekip oluşturuldu.

Doğalgazın konutlarda güvenli bir şekilde kullanılması ve can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda hayati bir önem taşıyan denetimlerden önce ekipler denetim konusunda teknik eğitim aldı ve iç tesisat konusunda sertifikalandırıldı.

Ardından bu ekipler, güvenli doğalgaz kullanımın daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı.

EVLERİN YÜZDE 82'Sİ TEHLİKEDE

Denetim ekibi ilk kontrolü Çankaya İlçesi’nin Akpınar Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Cihaz ve doğalgaz tesisatları üzerinde gerçekleştirilen ve tamamen ücretsiz yapılan denetimlerde ziyaret edilen konutların yüzde 82’sinde doğalgaz bağlantılarının usule uygun olmadığı tespit edildi. Sağlıklı doğalgaz tesisatı ve cihazı olan konutların oranı yüzde 18’de kaldı.

İlk denetimlere refakat eden Başkentgaz Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yetik, "Doğru kullanıldığında doğalgaz en temiz ve güvenli yakıttır. Doğalgazın güvenli kullanımı için konutların mutlaka cihaz, baca ve doğalgaz tesisatlarının periyodik kontrolünü yaptırması gerekiyor. İlk denetimlerde ortaya çıkan sonuçlar bu konudaki duyarlılığın hala yeterince gelişmediğini gösteriyor. Sevgili Ankaralılar’ın soğuk kış günlerini güvenli ve kaliteli doğalgaz kullanarak geçirebilmelerini sağlamak üzere Başkentgaz olarak Ankara genelindeki denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

SIRA YENİMAHALLE'DE

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi elemanlarından oluşan denetim ekiplerinin Çankaya’dan sonraki durağı, zehirlenme vakalarının en çok yaşandığı ilçe olan Yenimahalle olacak. Ankara çapındaki denetimler, Başkentgaz’ın doğalgaz zehirlenme vaka sayılarını baz alarak hazırladığı zehirlenme haritasına göre yaygınlaştırılarak kış ayları boyunca sürecek.

Cihazda ve doğalgaz tesisatında tespit edilen uygunsuzluklarda düzeltme işlemi için abonelere 15 gün süre verilecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler